Un medic american de 34 de ani a fost ucis în Bahmut, în timp ce ajuta civili ucraineni

Data actualizării: Data publicării:
Pete Reed, medic voluntar, ucis în Bahmut.
Pete Reed, medic voluntar, ucis în Bahmut. Foto: Twitter

Pete Reed, un medic american, a fost ucis în timp ce lucra pe linia frontului în Ucraina, la doar câteva săptămâni după sosirea în țară. În vârstă de 34 de ani, Reed a fost ucis joi în timp ce ajuta la evacuarea civililor, după ce vehiculul său a fost lovit de o rachetă în Bahmut, orașul din est, devenit un focar de lupte aprige, potrivit unui comunicat al Global Response Medicine, grupul de ajutor umanitar pe care l-a fondat.

Potrivit Kyiv Independent, bombardamentele au rănit aproximativ cinci persoane. În ultimele săptămâni, Bahmut și orașul învecinat Soledar au fost ținta bombardamentelor și atacurilor la sol din partea trupelor ruse și a mercenarilor Wagner.

Reed, un veteran al marinei americane, a fost „ucis în timp ce acorda ajutor” într-o misiune cu o altă organizație, a declarat GRM într-o declarație postată pe rețelele de socializare, scrie CNN. „Ieri, fondatorul GRM, Pete Reed, a fost ucis la Bahmut, Ucraina. Pete a fost piatra de temelie a GRM, fiind președinte al Consiliului de Administrație timp de 4 ani. În ianuarie, Pete a renunțat la GRM pentru a lucra cu Global Outreach Doctors în misiunea lor din Ucraina și a fost ucis în timp ce acorda ajutor”, potrivit unei postări distribuite pe Instagram.

„Acesta este o reamintire clară a pericolelor cu care se confruntă salvatorii din zonele de conflict în timp ce deservesc cetățenii prinși în focul încrucișat. Pete avea doar 34 de ani, dar a trăit o viață în serviciul altora, mai întâi ca marin american decorat și apoi ca voluntar. GRM se va strădui să-i onoreze moștenirea și serviciul altruist pe care l-a practicat”, se arată în comunicat.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a confirmat „decesul recent al unui cetățean american în Ucraina” atunci când i-a fost solicitat un comentariu. „Suntem în legătură cu familia și oferim toată asistența consulară posibilă”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat. „Din respect pentru intimitatea familiei în această perioadă dificilă, nu mai avem nimic de adăugat.”

Reed și-a început cariera umanitară după ce Superstorm Sandy a lovit statul său natal, New Jersey, potrivit paginilor de biografie de pe site-urile Global Response Medicine și Global Outreach Doctors. Reed a condus echipe medicale în timpul Bătăliei pentru Mosul din Irak, tratând peste 10.000 de pacienți cu traumatisme, potrivit sursei citate.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri