Mesaj de susținere din partea CE pentru România. Vicepreședinte: Merită în Schengen

Data actualizării: Data publicării:
Margaritis Schinas
Margaritis Schinas, unul dintre vicepreședinții Comisiei Europene. FOTO: Captură Digi24

România a îndeplinit cu brio toate criteriile necesare și merită să fie admisă în Spațiul Schengen, a declarat unul dintre vicepreședinții Comisiei Europene. Margaritis Schinas susține că decizia este una strict politică, în contextul în care admiterea țării noastre ar reprezenta un câștig pentru blocul comunitar.

Margaritis Schinas, vicepreședintele al CE: Croația, Bulgaria și România sunt pregătite din punct de vedere tehnic să adere la Spațiul Schengen. Au făcut ceea ce le-am cerut și chiar mai mult decât ce le-am cerut, sunt pregătite.

Cele câteva ezitări care mai există sunt politice si subminează două chestiuni foarte simple: extinderea Spațiului Schengen ne face mai puternici, nu mai slabi. În al doilea rând, extinderea Spațiului Schengen înseamnă un control mai bun al frontierelor, nu mai slab.

Sper ca bunul simț și mințile deschise să câștige și să avem o decizie dacă nu astăzi, atunci în câteva zile.

Cele trei țări sunt pregătite să asigure protecția granițelor externe, sunt pregătite să se apere împotriva traficanților, să împiedice intrarea ilegală în Uniunea Europeană și este nedrept să nu le oferim ocazia pe care au câștigat-o și pe care o merită.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri