Metodă inedită pentru a obține mai multe zile libere plătite: Un cuplu s-a căsătorit de 4 ori într-o lună

Data publicării:
nunta, casatorie, cuplu casatorit
Foto: GettyImages

Un cuplu din Taiwan a apelat la o metodă inedită pentru a-și prelungi luna de miere. Dorind să obţină cât mai multe zile libere plătite, tinerii s-au căsătorit de patru ori într-un interval de 37 de zile. 

Direcţia Generală a Muncii din Taipei a confirmat miercuri aceste fapte şi a subliniat că anumiţi rezidenţi nu ezită să profite la maximum de pe urma unor avantaje oferite de autorităţile locale.

Companiile taiwaneze sunt obligate prin lege să ofere tinerilor căsătoriţi opt zile de concediu plătit. Potrivit autorităţilor locale, anul trecut, angajatul unei bănci a solicitat 32 de zile de concediu după ce a recurs la acest subterfugiu. Într-o perioadă de 37 de zile, el şi partenera lui de viaţă s-au căsătorit de patru ori şi au divorţat de trei ori, solicitând opt zile libere pentru fiecare dintre nunţi, informează Agerpres. Banca i-a refuzat solicitarea, iar angajatul a făcut recurs la Direcţia Generală a Muncii din Taipei, care a aplicat mai întâi angajatorului o amendă de 20.000 de dolari taiwanezi (590 de euro) pentru faptul că a încălcat o prevedere legală în privinţa concediilor. În mod legal, nu există nicio limită în ceea ce priveşte frecvenţa cu care un angajat taiwanez poate să solicite un concediu cu ocazia căsătoriei sale.

Banca în cauză, care nu a fost dispusă să ofere decât opt zile libere plătite, a considerat că angajatul "a profitat" de legea existentă.

Cazul a generat reacţii aprinse pe reţelele de socializare faţă de acel angajat, care a profitat de un vid juridic.

"Este incredibil, tipul acesta se joacă cu căsătoriile şi divorţurile. Voia să se căsătorească şi să divorţeze în fiecare zi? Ar trebui să beneficieze mai degrabă de un concediu de boală decât de un concediu de nuntă", a reacţionat un internaut local.

Săptămâna trecută, Direcţia Generală a Muncii a anulat amenda acordată băncii şi a recunoscut, într-un comunicat, că "a comis o eroare".

Angajatul, care între timp a părăsit banca, s-a adresat Departamentului Muncii pentru a depune o plângere legată de cele 24 de zile de concediu pe care fostul lui angajator nu i le-a acordat, a precizat pentru AFP un funcţionar local sub protecţia anonimatului.

Cazul acestui angajat a fost comparat cu un altul care s-a produs în Taiwan în luna martie, când peste 100 de persoane, în majoritate tineri, şi-au schimbat în mod legal prenumele pentru a se numi "Gui Yu" ("somon"). Schimbarea numelui este o procedură relativ simplă în Taiwan, iar acei rezidenţi au profitat astfel de iniţiativa unui restaurant care oferea gratuit platouri cu sushi oricărei persoane al cărei nume conţinea cuvântul "somon".

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri