Miliardara MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, s-a căsătorit cu un profesor de la școala copiilor ei

Data actualizării: Data publicării:
jeff bezos divort
Jeff Bezos și soția lui, MacKenzie, au anunțat că divorțează | Foto: Guliver/Getty Images

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, s-a căsătorit cu un profesor de la școala unde învață copiii ei, la doi ani de la divorțul de fondatorul Amazon, informează BBC.

Ea este una dintre cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimată la 53 de miliarde de dolari.

Vestea căsătoriei a fost făcută publică pe site-ul fundației filantropice "Giving Pledge".

"Dan este un om grozav, și sunt fericit și încântat pentru amândoi", a declarat Jeff Bezos într-un comunicat de presă.

MacKenzie Scott și-a făcut publică intenția de a dona cea mai mare parte a averii ei, iar recent a făcut donații de peste 4 miliarde de dolari. Majoritatea donațiilor au mers către organizații caritabile conduse de femei, bănci de alimente și instituții de învățământ. Scott a fost căsătorită cu Jeff Bezos timp de 25 de ani și l-a ajutat să pornească Amazon în 1994. Totodată, a scris două romane.

În momentul divorțului lor, în 2019, Jeff Bezos era cea mai bogată persoană din lume, deținând peste 16% din retailerul Amazon. În urma separării, MacKenzie Scott a primit 4% din acțiunile Amazon. În prezent, MacKenzie Scott este a 22-a cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 53 de miliarde de dolari, în timp ce fostul ei soț este pe primul lor, cu 171 de miliarde de dolari.

Inițiativa "Giving Pledge" a fost creată de Bill și Melinda Gates și Warren Buffet, în 2010. Miliardarii care aderă la această inițiativă promit să-și doneze majoritatea averii în scopuri caritabile în decursul vieții lor. MacKenzie Scott face parte din "Giving Pledge", dar Jeff Bezos nu s-a alăturat aceste inițiative.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri