Miniștrii de externe UE au fost convocați într-o reuniune de criză după victoria talibanilor

Data publicării:
„Căderea Kabulului”, pe prima pagină a ziarului Daily Times după ofensiva prin care talibanii au preluat puterea în Afganistan
Talibanii au capturat și ultima redută a forțelor guvernamentale, capitala Kabul, și au preluat puterea în Afganistan

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene vor avea o reuniune de criză, marți, pentru a discuta recenta cădere a Afganistanului în mâinile talibanilor, a anunțat șeful diplomației europene, Josep Borell, relatează Reuters.

„Luând în calcul ultimele evoluții ale situației din Afganistan și după discuții cu partenerii noștri din ultimele zile și ore, am decis să convoc o video-teleconferință cu miniștrii de externe ai țărilor-membre, mâine dup-amiază pentru o primă evaluare”, a scris Borrell pe Twitter.

„Afganistanul este la o răscruce. Securitatea și bunăstarea cetățenilor săi, dar și securitatea internațională sunt în joc”, a adăugat el.

Talibanii au preluat din nou puterea în Afganistan, duminică, după ce trupele insurgenților au reușit să pătrundă în capitala Kabul. Guvernul afgan susținut de forțele occidentale s-a prăbușit cu rapiditate după o serie de ofensive puternice ale talibanilor, iar președintele țării, Ashraf Ghani, s-a refugiat într-o țară vecină înainte de ca talibanii să ajungă în Kabul.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri