Ministrul ucrainean al Apărării, mesaj de sfidare către Rusia, la o lună de la începutul invaziei: Ucraina nu a fost cucerită în 3 zile

Data actualizării: Data publicării:
oleksii reznikov in alb-negru, zambind
Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării. Foto: Twitter

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a postat un mesaj sfidător la adresa Rusiei joi, când se împlinește o lună de la începutul invaziei în Ucraina. 

„O lună de la începutul celui mai mare război din secolul 21. Ucraina nu a fost cucerită în 3 zile. Ucraina nu va fi niciodată cucerită. Armata eroică a Ucrainei va demilitariza invadatorii ruși. Criminalii de război vor fi trași la răspundere. Sprijinul internațional va continua. Va fi pace din nou. Lumea va fi sigură. Glorie Ucrainei”, a scris ministrul Oleksii Reznikov joi într-o postare pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe 24 februarie, Rusia a declanșat invazia armată a Ucrainei, după câteva luni în care a masat peste 150.000 de soldați și echipamente militare în apropiere de granițele Ucrainei, pe care a înconjurat-o din trei părți. Ceea ce se credea a fi o agresiune pentru capturarea definitivă a regiunilor Donețk și Lugansk din estul țării s-a transformat într-un război total, în care Rusia a atacat nu numai infrastructura militară a Ucrainei, ci și zone civile din orașe - spitale, școli, clădiri de locuințe.

Ofensiva Rusiei a întâmpinat însă o rezistență dură din partea ucrainenilor, care au beneficiat de sprijin solid din partea Occidentului (arme și echipamente), astfel c, la o lună de la declanșarea invaziei, Rusia nu poate raporta cuceriri majore, principalele orașe fiind încă sub controlul ucrainenilor. Mai mult, în unele zone se înregistrează chiar ofensive ale ucrainenilor, care îi împing înapoi pe soldații ruși.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri