Ministrul ucrainean de Externe: Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate

Data publicării:
The political situation in the DPR during the period of the special military operation of the Russian Armed Forces in Ukraine.
Militari ruși și separatiști pro-ruși în regiunea Donețk. Foto: Profimedia Images

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat vineri că soldaţii ruşi au comis violuri în oraşele ucrainene, informează Reuters.

Agenţia britanică de presă menţionează că nu a putut verifica acuzaţia din surse independente şi că şeful diplomaţiei ucrainene nu a adus dovezi în sprijinul afirmaţiei sale.

„Când bombele cad asupra oraşelor noastre, când soldaţii violează femei în oraşele ocupate - şi avem, din păcate, numeroase cazuri în care soldaţi ruşi au violat femei în oraşe ucrainene -, este dificil, bineînţeles, să vorbim despre eficienţa dreptului internaţional”, a spus Kuleba la un eveniment la Chatham House din Londra, informează Reuters preluată de Agerpres.

„Însă acesta este singurul instrument al civilizaţiei pe care îl avem la dispoziţie pentru a ne asigura că în cele din urmă cei care au declanşat acest război vor fi aduşi în faţa justiţiei", a declarat Kuleba”.

Curtea Penală Internațională a anunțat pe 3 martie lansarea unei investigații pentru crime de război pe care armata rusă le-ar fi comis în timpul invadării Ucrainei.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri