Misterul morții unui copil a fost dezvăluit după 50 de ani. Comunitatea lui știa deja, dar nu a spus nimic

Data actualizării: Data publicării:
plaja tayport din scotia
Trupul copilului a fost găsit pe o plajă din Scoția. Foto: Profimedia

Ian Robertson și fiul lui, în vârstă de 5 ani, se plimbau pe o plajă din Scoția, în 1971 când au văzut ceva plutind printre alge, aproape de țărm. Părea o păpușă mare, dar Robertson a descoperit că era trupul unui copil, relatează BBC.

Copilul, care avea între 2 și 4 ani, purta doar o bluză de piama și o cămașă. Trupul era în apă de ceva vreme și începuse să se descompună. Fața lui era imposibil de recunoscut, pentru că se lovise de stânci.

Nimeni nu a raportat însă dispariția copilului și a fost nevoie de peste 50 de ani pentru ca identitatea lui să fie dezvăluită.

În 2021, podcastul BBC The Cruelty - A Child Unclaimed a relatat cazul copilului necunoscut, încercând să afle ce s-a întâmplat cu el. Un polițist pensionar a reacționat, spunând că are indicii pentru identificarea băiatului, dar că nimeni nu l-a crezut și nu a mers pe ipoteza lui.

Bob Beveridge a fost unul dintre detectivii care care au lucrat la caz. El a susținut tot timpul că a existat o legătură cu comunitatea nomadă a țării. Fostul polițist a povestit că a interogat o femeie și un bărbat care au avut o discuție suspectă într-un autobuz.

Femeia plângea și spunea: „băiatul meu, băiatul meu”, iar bărbatul a întrerupt-o spunând: „taci, o să ne bagi pe amândoi în închisoare”.

Ei le-au spus polițiștilor că erau supărați pentru că băiatul lor a fost luat de serviciile sociale și dat spre adopție, o practică folosită adesea în acea vreme în cazul comunităților de nomazi.

Plecând de la această pistă, echipa BBC a găsit-o pe mama băiatului. Aceasta era însă prea bolnavă pentru a sta de vorbă cu jurnaliștii. Au găsit apoi o altă femeie, Martha, care ar fi verișoara copilului.

Astfel a fost aflată identitatea copilului, chiar dacă încă nu e clar cum a murit.

Jurnaliștii au mai aflat că în comunitatea nomazilor, povestea copilului era cunoscută, dar pentru că oamenii nu aveau încredere în autorități, nimeni nu a mers la poliție pentru a spune ce știa.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri