Moartea inexplicabilă a 21 de adolescenți într-un club din Africa de Sud. „Au început să se prăbușească, picau ca muștele”

Data actualizării: Data publicării:
Medici si politie la clubul de noapte unde au murit 21 de adolescenti
Cadavrele a 21 de tineri au fost descoperite într-un club de noapte din Africa de Sud. Aveau vârste între 13 și 17 ani. Foto: Profimedia

Poliția din Africa de Sud investighează tragedia din orașul East London, unde 21 de adolescenți au murit în circumstanțe misterioase. O echipă de criminaliști caută indicii la clubul de noapte Enyobeni pentru a încerca să înțeleagă cum au murit tinerii cu vârste între 13 și 17 ani, relatează BBC.

Tatăl unuia dintre tinerii morți în clubul de noapte din Africa de Sud primește ajutor. Foto: Profimedia
Tatăl unuia dintre tinerii morți în clubul de noapte din Africa de Sud primește ajutor. Foto: Profimedia

Nu existau răni vizibile pe corpurile victimelor, așa că o busculadă pare o ipoteză puțin probabilă. O altă teorie este aceea că victimele au fost otrăvite, dar această informație nu este confirmată.

Comisia pentru băuturi alcoolice din Africa de Sud a declarat că proprietarii tavernei riscă dosar penal după ce ar fi încălcat condițiile din licența pentru vânzarea alcoolului.

Unii membri ai familiilor victimelor s-au adunat la tavernă pentru a încerca să afle ce s-a întâmplat. Printre ei se numără și Xolile Malangeni. Fiica lui în vârstă de 17 ani, Sinako, a ieșit pe furiș din casă sâmbătă seara și nu s-a mai întors acasă. Este una dintre victime.

„M-a iubit și a avut întotdeauna grijă de mine când eram bolnav”, a spus tatăl ei pentru BBC, cu lacrimi în ochi.

Cea mai tânără dintre victime avea 13 ani, iar cel mai în vârstă 17, potrivit ministrului pentru poliție, Bheki Cele, dar o listă detaliată a victimelor nu a fost încă publicată.

Vârsta minimă pentru consumul de alcool în Africa de Sud este de 18 ani, așa că tinerii nu aveau legal voie să intre în clubul de noapte.

Clubul era plin. Intrarea era liberă și se dădea alcool gratis. Am început să bem și să ne distrăm”, a declarat pentru BBC o tânără de 16 ani, care nu a vrut să-i fie făcută publică identitatea.

„Cei care erau afară încercau să intre cu forța. Erau doar doi bodyguarzi pentru a controla mulțimea. Atunci oamenii au început să se prăbușească, picau ca muștele. Credeam că au leșinat pentru că au băut prea mult. Alții dintre noi, inclusiv eu, am fugit pe fereastră. Prietenii mei sunt morți acum”, a spus tânăra.

Clubul, o clădire cu două etaje, se află într-o zonă dens populată din cartierul Scenery Park din East London. A fost în mijlocul mai multor dispute în cartier, deoarece localnicii s-au plâns în repetate rânduri la poliție din cauza zgomotului.

Nu se știe de ce erau atât de mulți tineri acolo sâmbătă seara. Proprietarul clubului a declarat pentru presa locală că tinerii au venit să sărbătorească sfârșitul examenelor școlare. În același timp, acolo avea loc și o petrecere aniversară.

Două dintre victime au decedat la spital, dar celelalte 19 au murit chiar în interiorul clubului. Au fost găsiți prăbușiți peste mese și pe podea.

Unul dintre managerii clubului, Promise Matinise, a declarat pentru BBC că a văzut cum tinerii se prăbușeau unul după altul. La început a presupus că au leșinat din cauza băuturii, dar apoi și-a dat seama că unii dintre ei nu mai respiră.

Oscar Mabuyane, premierul provinciei Eastern Cape unde s-a petrecut tragedia, nu a vorbit despre cauzele tragediei, dar a condamnat „consumul nelimitat de băuturi alcoolice”.

Nu poți să vinzi alcool în mijlocul orașului și să te gândești că tinerii nu vor experimenta și ei alcoolul”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri