Video Moartea lui Daunte Wright. Șeful poliției spune că a ofițerul a vrut să-l curenteze, dar l-a împușcat "accidental"

Data publicării:
daunte wright
Sursa foto: Captură BBC

Împușcarea unui tânăr de culoare în orașul american Brooklyn Center, statul Minnesota, a fost accidentală, a declarat șeful poliției, citat de BBC.

Daunte Wright, în vârstă de 20 de ani, a fost împușcat după ce unul dintre ofițerii care încercau să-l aresteze ar fi confundat taser-ul (armă cu electroșocuri) cu pistolul din dotare, a spus Tim Gannon, șeful poliției, reporterilor.

Ofițerul care a tras se numește Kim Potter și lucrează la poliția din Brooklyn Center de 26 de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Moartea lui Wright a declanșat proteste de stradă și autoritățile locale au impus starea de asediu.

Luni noapte, protestatarii au sfidat starea de asediu pentru a două noapte consecutivă, manifestând în fața sediului poliției. Potrivit martorilor, au fost aruncate artificii și sticle către polițiști, iar oamenii legii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Daunte Wright se afla la volan și a fost tras pe dreapta, duminică, pentru o abatere în trafic. A existat o luptă între el și ofițerii de poliție pe când Wright încerca să urce înapoi în mașina sa.

La o conferință de presă organizată luni dimineață, șeful poliției, Tim Gannon, a difuzat un scurt clip video înregistrat de camera de corp purtată de Potter, în care Wright apare încercând să se urce înapoi la volan, deși ofițerii încearcă să-l încătușeze pe marginea drumului.

Un ofițer de poliție este auzit spunând "Taser, taser, taser" - procedura normală de avertizare înainte de declanșarea armei cu electroșocuri. Wright reușește să se urce în mașină și pleacă, în timp ce Potter spune "L-am împușcat". Rănit grav, Daunte Wright provoacă un accident de mașină la câteva străzi distanță.

"Cred că ofițerul de poliție a vrut să scoată arma cu electroșocuri, dar l-a împușcat cu un glonț", a declarat Tim Gannon. "Nu pot spune nimic care să reducă durerea".

Ofițerul Kim Potter a fost suspendat pe durata anchetei.

La aceeași conferință de presă de luni, primarul din Brooklyn Center, Mike Elliott, a declarat că va face tot ce îi stă în putere "pentru a se asigura că se va face dreptate în cazul lui Daunte Wright".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri