Mobilizare militară în Franța: 7.000 de soldați sunt trimiși în țară după atacul de la un liceu

Data actualizării: Data publicării:
atac franta
Un tânăr de 20 de ani, de origine cecenă, a înjunghiat mortal un profesor și a rănit grav alte două persoane la o școală din Arras.

Franța mobilizează 7.000 de soldați în întreaga țară după atacul de la un liceu, vineri, din localitatea Arras. Vineri seară, Consiliul de Securitate a decis ridicarea alertei teroriste de la nivel maxim.

Un tânăr de 20 de ani, de origine cecenă, a înjunghiat mortal un profesor și a rănit grav alte două persoane la o școală din Arras. Martorii spun că atacatorul a strigat „Allahu Akbar”, sau „Dumnezeu este cel mai mare”, în timpul atacului. Tânărul se află acum în arest.

Ministrul de interne, Gérald Darmanin, a declarat că nu există „nicio îndoială” că există o legătură între atacul din Arras și conflictul dintre Israel și Hamas.

Macron a vizitat liceul Gambetta și a condamnat „barbaria terorismului islamist”. El a făcut apel la francezi să rămână „uniți” în fața atacului, să „nu cedeze în fața terorii și să nu lase nimic să-i divizeze”.

ărbatul ucis era profesor de limba franceză. În atac au mai fost răniți un alt profesor și un agent de securitate.

Președintele Macron a declarat că profesorul „a ieșit în față pentru a-i proteja pe alții și a salvat, fără îndoială, multe vieți”.

Atacatorul, Mohamed Mogouchkov, cetățean rus în vârstă de 20 de ani, este de origine cecenă și este cunoscut de serviciile de securitate pentru implicarea sa în extremismul islamist. Franţa se afla până în prezent la nivelul „securitate consolidată - risc de atentat”, care corespunde unui nivel ridicat de ameninţare teroristă.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri