Alegeri Moldova 2020. Igor Dodon îl invocă pe Ştefan cel Mare: „Pe atunci era mai simplu, i-a tras în ţeapă pe toţi”

Data publicării:
Igor Dodon la un miting electoral cu prilejul alegerilor prezidentiale din Republica Moldova 2020
Foto: Profimedia Images

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a invocat pe Ştefan cel Mare pentru a-i convinge pe cetăţeni să-l voteze în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale care va avea loc în această duminică şi a spus că situaţia de acum e similară cu cea de pe vremea fostului domnitor, „numai că atunci era mai simplu, i-a tras în ţeapă pe toţi” şi că „noi pe parlamentari nu putem să îi tragem în ţeapă”, informează Agerpres.

„Aici alături este monumentul lui Ştefan cel Mare. Foarte des mă întreabă: cui i-a fost mai greu? Nouă, în această perioadă, sau pe timpul lui Ştefan? Noi avem aceleaşi probleme ca în timpul acela. Ce a făcut Ştefan cel Mare? În primul rând, s-a lămurit cu boierii, numai că atunci era mai simplu, i-a tras în ţeapă pe toţi. Noi pe parlamentari nu putem să îi tragem în ţeapă”, a afirmat Igor Dodon în cadrul unui miting electoral organizat în apropierea statuii lui Ştefan cel Mare din Chişinău.

Dodon, care candidează ca independent, dar care este susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, a declarat că „valorile lui Ştefan” trebuie păstrate în Republica Moldova.

Liderul de la Chişinău a acuzat opoziţia că „nu are programe” şi „nu ştie ce să facă pentru oameni”.

„Peste câteva zile trebuie să luăm o decizie importantă. Unde şi cum se va mişca Republica Moldova. Noi am făcut o campanie electorală curată, onestă", a mai declarat Igor Dodon.

La mitingul electoral din Chişinău au participat aproximativ 1.000 de susţinători ai actualului preşedinte.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică, Igor Dodon o va înfrunta pe pro-europeana Maia Sandu, care candidează din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Maia Sandu a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale cu 36,16 la sută din voturi, în vreme ce Igor Dodon a obținut 32,61 la sută din voturi.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri