Incident antisemit la un liceu din Chișinău: O profesoară ar fi glorificat nazismul în fața elevilor

Data publicării:
elevi in clasa
Foto: GettyImages

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova s-a declarat „extrem de îngrijorată” și a sesizat organele de drept după ce o profesoară din Chișinău ar fi glorificat nazismul în fața elevilor, informează Radio Europa Liberă Moldova.

„Facem apel către liderii politici, liderii de opinie publică să evite speculațiile și manipularea pe acest caz, având în vedere războiul din Israel și manifestările în creștere de antisemitism în alte țări”, se arată în declarația Comunității Evreiești.

Portalul Agora.md a scris la 29 octombrie că a primit un mesaj de la o mamă cum că o profesoară de educație pentru societate le-a spus elevilor din clasa a X-a că „Hitler a început un lucru bun, dar nu l-a dus până la capăt – să extermine toți evreii.”

Un singur elev a protestat, dar profesoara i-a spus să-și „închidă gura” și să „stea la locul lui”.

Marți, 31 octombrie, Ministerul Educației a anunțat că s-a autosesizat în cazul „mesajului antisemit” al profesoarei de la „un liceu din capitală”, cerând convocarea Comitetului de Etică al școlii pentru sancționarea ei, și a condamnat „cu fermitate” extremismul. Ministerul nu precizează liceul la care s-ar fi produs incidentul.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri