Noi dezvăluiri în cazul elevului de clasa întâi care și-a împușcat profesoara la oră. Femeia e în stare gravă

Data publicării:
Abby Zwerner
Abby Zwerner a suferit răni care i-au pus viața în pericol, după ce a fost împușcată de un elev de 6 ani. Foto: Abby Zwerner/ Facebook

Starea profesoarei din Virginia care a fost grav rănită de un elev în vârstă de 6 ani, care a împușcat-o în timpul orelor, dă semne de îmbunătățire, dar e încă în stare gravă, spun autoritățile americane citate de BBC.

Abby Zwerner a suferit răni care i-au pus viața în pericol, după ce a fost împușcată la Richneck Elementary School din orașul Newport News, vineri de unul dintre elevii săi.

Nu este clar cum copilul, care rămâne în custodia poliției, a reușit să facă rost de o armă. Oficialii locali au spus că, deși școala cu circa de 550 de elevi are instalații de detectare a metalelor, elevii erau verificați la întâmplare și nu a fost inspectat fiecare copil.

Poliția a refuzat să spună care a fost motivul incidentului, dar un polițist, Steve Drew, le-a spus reporterilor că atacul armat a avut loc după o „altercație” într-o sală de clasă și nu pare să fi fost un „accident”.

Steve Gonzalez, tatăl unui elev care era în sala de clasă în momentul atacului, a declarat pentru Fox News că Zwerner a reacționat în interesul copiilor, după ce a fost împușcată: „a țipat la copii să fugă”.

Primarul localității, Phillip Jones, care a preluat funcția în urmă cu doar cinci zile, a spus că poliția continuă să investigheze circumstanțele atacului. În opinia lui, „cuvântul altercație este unul potrivit”.

„Nu avem toate răspunsurile despre modul în care un copil de șase ani a fost capabil să mânuiască o armă de foc sau despre cum un copil de șase ani a putut accesa o armă de foc”, a spus el.

„Aceasta este o zi întunecată în istoria noastră și cred că acesta este un avertisment pentru țară”, a adăugat Jones.

Polițiștii au refuzat să vorbească despre discuțiile pe care le-au avut cu părinții elevului.

Legea din Virginia interzice ca copiii de șase ani să fie judecați ca adulți. În plus, copilul de 6 ani ar fi prea mic pentru a fi trimis în custodia Departamentului de Justiție pentru Minori, dacă va fi găsit vinovat.

Însă un judecător ar putea să revoce custodia părinților asupra băiatului și să-l ducă în supravegherea statului.

Atacurile armate sunt un flagel în Statele Unite, în special în şcoli. În mai, un adolescent a ucis 19 elevi şi două învăţătoare într-o şcoală primară din Uvalde, statul Texas.

Peste 44.000 de decese prin împuşcare au fost înregistrate în Statele Unite anul trecut. Jumătatea au fost sinucideri şi jumătate crime, accidente sau cazuri de autoapărare, potrivit site-ului Gun Violence Archive.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri