Numărul refugiaților care intră în Germania pe „ruta Belarus” a crescut semnificativ în ultimele luni, spun autoritățile de la Berlin

Data publicării:
mașină de poliție în Eisenhuttenstadt, în apropierea unui centru de adăpost pentru refugiați
O mașină de poliție germană în Eisenhüttenstadt, apropierea unui centru de adăpost pentru refugiați din land-ul Brandenburg. Foto: Profimedia Images

Autoritățile germane anunță, miercuri, că numărul refugiaților care au intrat în țară prin Polonia, pe „ruta Belarus”, a crescut puternic în ultimele luni, conform Euronews.

Poliția federală germană spune că peste 4.300 de migranți au trecut granița cu Polonia în acest an, majoritatea din Irak, Siria, Yemen și Iran. Polițiștii germani au adăugat că din ianuarie până în iulie, 26 de persoane au venit pe „ruta Belarus”, iar numărul a crescut constant în fiecare lună ulterioară – 474 în august, 1914 în septembrie și 1934 în primele 11 zile ale lunii octombrie.

Majoritatea refugiaților au fost plasați în centre de azil în land-ul Brandenburg. Centrele, cu o capacitate de 3500 de persoane, au fost suplimentate cu corturi. 

„Situația nu este dramatică, dar este problematică. Îngrijorările sunt că ne-am putea confrunta cu situația în care coronavirusul se răspândește printre refugiați”, a spus Olaf Jansen, un oficial din orașul Eisenhüttenstadt din estul Germaniei.

Uniunea Europeană, Lituania și Polonia au acuzat Belarusul că aduce refugiați din Orientul Mijlociu pentru a-i trimite ilegal în Uniunea Europeană, ca formă de răzbunare pentru sancțiunile dure impuse regimului Lukașenko.

Până acum, Polonia, Lituania și Letonia au impus stare de urgență la granițele lor cu Belarusul, într-o încercare de a controla migrația ilegală.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri