O celebră prezentatoare TV de la un post controlat de Kremlin a fugit din Rusia, după protestul anti-război al jurnalistei de la Canal1

Data actualizării: Data publicării:
Russia's NTV Channel turns 25
Prezentatoarea de știri Lilia Ghildeieva, de la NTV, unul dintre cele mai importante posturi TV din Rusia, și-a dat demisia și a părăsit țara. Foto: Profimedia Images

O prezentatoare de știri la una dintre cele mai importante posturi TV din Rusia și-a dat demisia și a părăsit țara, potrivit unor relatări, transmite BBC.

„Am plecat (din Rusia) în primul rând pentru că îmi era teamă că nu mă vor lăsa pur și simplu să plec, apoi mi-am depus demisia”, a declarat Lilia Ghildeieva, prezentatoare NTV, pentru renumitul blogger Ilia Varlamov.

Ghildeieva a fost prezentatoare a principalului jurnal de seară Segodnia („Astăzi”) de la NTV – al treilea cel mai popular post TV din Rusia, care este deținut de gigantul producător de gaze naturale Gazprom și care este ferm pro-Kremlin.

În 2021, Ghildeieva a fost inclusă pe lista oficială a președintelui Putin de jurnaliști care au primit mulțumiri pentru „realizări în dezvoltarea mass-media”. Iar în 2008 aceasta a primit mulțumiri de la Putin pentru „furnizarea de informații și activitatea socială activă pentru dezvoltarea societății civile din Federația Rusă”.

Plecarea acesteia vine după protestul anti-război de luni seară al unei alte jurnaliste, Marina Ovsianikova, editor de știri la Canalul 1, care este principalul post TV controlat de stat.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri