O cursă aeriană a fost oprită chiar înainte de decolare, după ce pasagerii au primit fotografii cu un avion prăbușit

Data actualizării: Data publicării:
avion anadolujet pe pista
Un zbor al companiei AnadoluJet a fost oprit chiar în timp ce avionul se pregătea să decoleze, după ce mai mulți pasageri l-au anunțat pe pilot că au primit pe telefoanele lor fotografii cu un avion prăbușit. Foto: Profimedia

Un zbor al companiei AnadoluJet a fost oprit chiar în timp ce avionul se pregătea să decoleze, după ce mai mulți pasageri l-au anunțat pe pilot că au primit pe telefoanele lor fotografii cu un avion prăbușit, relatează BBC.

Avionul rula deja pe pista celui mai mare aeroport din Israel, Ben Gurion, și se pregătea să decoleze spre Turcia când a avul loc incidentul.

Avionul Boeing 737 al companiei AnadoluJet avea 160 de pasageri la bord. Mai mulți dintre ei au alertat echipajul că au primit fotografii cu un avion prăbușit. Căpitanul a fost informat și a decis să se întoarcă la terminal.

Site-ul de știri Hebrew Ynet a relatat că imaginile au fost distribuite prin AirDrop, un serviciu Apple care permite utilizatorilor să trimită fișiere de la un dispozitiv Apple la altul pe distanțe scurte. Toate imaginile au fost primite pe telefoane iPhone.

Potrivit site-ului, fotografiile erau cu un avion al companiei Turkish Airlines care s-a prăbușit în Olanda în 2009 și cu un accident aviatic produs în Statele Unite în 2013.

Pasagerii și echipajul au fost scoși din avion, iar bagajele au fost verificate din nou. După ce nu s-a descoperit nimic suspect, pasagerilor li s-a spus că au opțiunea să se urce din nou la bordul avionului și să-și continue drumul spre Istanbul sau să rămână în Israel.

Avionul a decolat în cele din urmă, cu o întârziere de 5 ore.

Mai mulți tineri israelieni sunt suspecți în acest caz și sunt audiați.

Totul s-a întâmplat la două săptămâni după un alt incident petrecut pe aeroportul Ben Gurion, când o familie din SUA a mers la check-in cu un obuz de artilerie cu muniție, pe care voiau să îl ducă acasă drept suvenir.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri