O fetiță de 6 ani, separată de mama ei în timpul bombardamentelor din Bahmut, a fost salvată de poliția ucraineană

Data publicării:
O fetiță din Ucraina
O fetiță de 6 ani, separată de mama ei în timpul bombardamentelor din Bahmut, a fost salvată de poliția ucraineană. Foto: Profimedia Images

Poliția ucraineană a organizat o misiune de salvare riscantă în Bahmut, oraș asediat de trupele rusești, săptămâna aceasta, pentru a evacua o fetiță de șase ani care fusese separată de mama ei însărcinată, relatează Reuters.

Micuța Arina a fost găsită locuind cu bunicii ei într-un bloc de apartamente dărâmat din Bahmut, care a fost lovit de forțele ruse. Polițistul ucrainean Pavlo Dyachenko, alături de alți doi colegi, a reușit să ajungă la copilă și să o ducă în siguranță în orașul Sloviansk, pentru a se reîntâlni cu mama ei, Halyna Danylchenko.

„Un obuz a explodat în curtea noastră!”, i-a spus Arina mamei sale când s-au reunit. „Am auzit că un obuz a explodat în curtea ta, de aceea m-am îngrijorat atât de mult”, a spus mama ei, în vârstă de 24 de ani, care este însărcinată în opt luni.

Ariana se numără printre milioanele de persoane care au fost relocate de la invazia Rusiei din 24 februarie anul trecut.

Polițistul Pavlo Dyachenko a spus că în Bahmut mai locuiesc aproximativ 200 de copii. Orașul găzduia în medie 70.000 de oameni înainte de război, dar oficialii spun că în prezent au mai rămas doar câteva mii de locuitori.

„Ne întâlnim cu familiile care sunt încă acolo și vorbim cu ele, încercând să le convingem să accepte să fie evacuate, dacă nu întreaga familie, măcar copiii. Pentru că copiii trebuie să trăiască într-un mediu pașnic”, a spus el pentru Reuters.

Pe micuța Ariana a trebuit să o convingă cu blândețe să părăsească Bakhmut, explicându-i calm pericolele de a rămâne. „Mai sunt alți copii cu care te poți juca aici?”, a întrebat-o Dyachenko pe micuță după ce a găsit-o în Bahmut.

„Nu”, a răspuns ea și a început să plângă. „Trebuie să fii într-un loc sigur. Înțelegi?”, a spus un alt ofițer. „Se împușcă mult aici?”, a mai întrebat-o pe Ariana ofițerul. Copila a dat din cap ca răspuns.

Unul dintre ofițeri și-a pus apoi o cască portocalie strălucitoare pe cap, explicându-i: „Acesta este pentru când ieșim afară, ca să nu te lovească nimic în cap”. Au părăsit clădirea în zgomot de bombardamente, s-au urcat într-o dubă care aștepta și au plecat în siguranță.

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri