O rusoaică și-a otrăvit sosia ucraineană cu o felie de cheesecake pentru a-i fura identitatea

Data actualizării: Data publicării:
O fotografie de pe rețelele sociale cu Viktoria Nasyrova o rusoaica care a fost condamnată pentru tentativă de omor la New York pe 19 aprile 2023.
Viktoria Nasyrova a fost condamnată la 21 de ani de închisoare pentru tentativă de omor. Foto: Twitter/Justicia Directa

O rusoaică a fost condamnată la 21 de ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat după ce a otrăvit o ucraineancă din New York, care îi semăna foarte bine, cu o felie de cheesecake, în încercarea de a-i fura identitatea, scrie BBC.

Viktoria Nasyrova, care era dată în urmărire în Rusia pentru omor, s-a împrietenit la New York, în 2016, cu Olga Tsvyk, o femeie care avea cetățenie ucraineană și care lucra într-un salon de înfrumusețare.

Cele două semănau foarte bine, erau vorbitoare de rusă, așa că Viktoria Nasyrova a văzut oportunitatea de a-i fura celeilalte identitatea.

Pe 28 august 2016, Viktoria Nasyrova a vizitat-o pe Olga Tsvyk la ea acasă și a adus mai multe felii de cheesecake.

Rusoaica a mâncat două bucăți și i-a oferit-o pe a treia, care era otrăvită, celeilalte femei.

Olga Tsvyk a început imediat să se simtă rău și să vomite. Aceasta a spus că a avut halucinații și a fost la un pas de a face un atac de cord.

Un prieten a găsit-o pe aceasta inconștientă, a doua zi. Rusoaica îi schimbase hainele de zi în lenjerie intimă și împrăștiase mai multe pastile pe podea pentru a face să pară că Olga Tsvyk s-a sinucis.

Când aceasta s-a întors de la spital, a descoperit că pașaportul ei ucrainean și permisul de muncă în Statele Unite dispăruseră, împreună cu 4.000 de dolari.

"Dumnezeu mi-a dat viață când Viktoria Nasyrova a încercat să îmi ia viața. Pentru ea este ușor să ia viața altei persoane", a declarat victima în timpul procesului.

Un procuror a descris-o pe rusoaică drept "o escroacă nemiloasă și calculată".

Nasyrova "va merge la închisoare pentru mult timp pentru tentativă de omor în scopul profitului personal", se arată într-o declarație a procurorului districtual Melinda Katz.

Judecătorul Kenneth Holder a descris-o pe Nasyrova drept "o femeie extrem de periculoasă" care a pus la cale un plan "diabolic".

În momentul în care a fost pronunțată sentința, rusoaica a avut o izbucnire și a înjurat judecătorul.

Viktoria Nasyrova, de 47 de ani, a mai avut probleme cu legea și în trecut.

În 2015, Interpolul a emis un mandat de arestare pe numele ei pentru uciderea unei femei în Rusia, în 2014. Aceasta a fost acuzată că și-a ucis o vecină pentru a-i fura banii.

Nasyrova ar fi practicat BDSM și era dominatoare, relatează media americane. Aceasta ar fi drogat și jefuit mai mulți bărbați pe care i-a atras prin anunțuri pe site-urile de întâlniri.

Aceasta va rămâne sub supravegherea curții timp cinci ani după ce va fi eliberată din închisoare.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri