Video&Foto Orașele din estul Ucrainei, transformate în ruine. "Nu există curent, nu există semnal de mobil, nu există apă. Nu mai avem bani"

Data publicării:
razboi in ucraina orase in ruine
Orașele din estul Ucrainei, transformate în ruine. FOTO: Profimedia Images

Soldații lui Vladimir Putin sunt aproape de a-i învinge pe ucraineni în Severodonețk. O parte dintre ei s-au retras deja spre Lîsîceansk pentru a nu cădea în mâinile invadatorilor. Militarii Kievului spun că ar putea rezista asaltului masiv al rușilor dacă primesc armament și echipamente.

Shkirkov Eugene, comandant ucrainean: "Dacă există suficient ajutor, dacă toate resursele sunt alocate corect, putem (n.r: să câștigăm). Știm să luptăm și o facem cu succes. Rusia își folosește deja toate armele și toate resursele. Trag cu tot ce au".

Între timp, ucrainenii continuă să plece cu miile din orașele amenințate de armata Kremlinului. Condițiile în multe orașe din estul țării sunt inumane, după ce au fost aproape transformate în ruine de ruși.

Orașele din estul Ucrainei, transformate în ruine. FOTO: Profimedia Images
Orașele din estul Ucrainei, transformate în ruine. FOTO: Profimedia Images

"Nu există curent, nu există semnal de mobil, nu există apă. Este greu. Nu îmi pot contacta copiii. Nu mai există locuri de muncă, nu mai avem bani.
Ei (n.r: rușii) obligă oamenii să semneze acorduri de cooperare. Am reușit să scap de iad, ca să zic așa. E foarte greu din punct de vedere emoțional", spune o ucraineană.

Alții, în schimb, refuză să-și părăsească locuințele: "E înfricoșător. E orașul meu, sunt zidurile mele...Cât timp apartamentul e intact, noi rămânem aici.
Credem în noi înșine, credem în Kramatorsk, credem în armata noastră curajoasă".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri