Orca Lolita va fi eliberată în ocean după 50 de ani de captivitate

Data publicării:
Orca Lolita face un salt în bazinul din Miami unde a fost ținută timp de 50 de ani pe 9 februarie 2022.
Orca Lolita va fi eliberată în ocean după 50 de ani de captivitate. Foto: Profimedia Images

Un parc acvatic din Florida va elibera o balenă ucigașă (orcă) după 50 de ani de captivitate, în urma unui acord la care a ajuns cu o organizaţie pentru drepturile animalelor, informează Agerpres.

Lolita, o o balenă de aproape 2.300 de kilograme, în vârstă de 57 de ani, a fost capturată în 1970 într-un golf de lângă Seattle.

Aceasta a reprezentat atracția principală a parcului acvatic Miami Seaquarium, unde a dat spectacole într-un bazin până în martie 2022, când a fost schimbată conducerea.

"Găsirea unui viitor mai bun pentru Lolita este unul dintre motivele care ne-au motivat să achiziţionam Miami Seaquarium", a declarat directorul executiv al parcului, Eduardo Albor, într-un comunicat.

Miami Seaquarium a anunțat că a ajuns la un "acord cu caracter obligatoriu" cu organizaţia non-profit "Friends of Lolita" pentru a elibera balena într-un habitat din nord-vestul Oceanului Pacific, în decurs de doi ani.

Planul de a o duce înapoi pe Lolita în habitatul ei natural necesită aprobarea federală.

Posibilitatea ca Lolita să fie eliberată a prins avânt după documentarul "Blackfish", din 2013, despre captivitatea orcilor.

Balenele ucigaşe sunt mamifere extrem de sociale care nu au prădători naturali şi pot trăi până la 80 de ani.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri