Doi dintre cei patru americani răpiți în Mexic au fost găsiți morți

Data actualizării: Data publicării:
Un agent FBI discută cu un agent de poliţie în statul american New Mexico pe 2 februarie 2023.
FBI a oferit o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii care pot duce la recuperarea celor patru americani răpiţi. Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE. Doi dintre cei patru cetățeni americani dispăruți după ce au fost răpiți săptămâna trecută în orașul Matamoros, în nordul Mexicului, au fost găsiți morți, a declarat marți guvernatorul statului.

Potrivit acestuia, ceilalți doi au fost găsiți în viață, doar unul fiind ușor rănit.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Cei patru americani implicați într-un incident într-un oraș mexican aflat aproape de granița cu SUA au fost răpiți din greșeală. Un oficial american a declarat pentru CNN că a fost un caz de confuzie de identitate.

Cei patru cetățeni americani au fost atacați și răpiți vineri de bărbați înarmați în nord-estul Mexicului. Ei se aflau în orașul mexican pentru o procedură medicală.

Se crede că americanii au fost răpiți din greșeală, a precizat oficialul american. Anchetatorii cred că un cartel mexican i-a confundat cu traficanți de droguri haitieni.

Americanii au intrat vineri în orașul Matamoros din statul Tamaulipas la bordul unui mașini albe cu numere de Carolina de Nord, a anunțat FBI din San Antonio. Acolo, s-a tras asupra lor și mai mulți bărbați înarmați neidentificați i-au băgat într-o mașină care a dispărut de la fața locului.

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a declarat că americanii călătoreau din motive medicale.

„Informațiile pe care le avem sunt că au trecut granița pentru a cumpăra medicamente în Mexic, a avut loc o confruntare între grupuri și au fost luați ostatici. Întregul guvern lucrează la asta", a declarat președintele Mexicului.

FBI, care colaborează cu autorităţile mexicane în acest caz, a oferit o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii care pot duce la găsirea cetăţenilor răpiţi şi arestarea celor vinovaţi.

Tamaulipas este unul dintre cele șase state mexicane în care Departamentul de stat american și-a sfătuit cetățenii să nu călătorească din cauza "criminalităţii şi a răpirilor".

Potrivit instituţiei americane, "activităţile criminale - care includ lupte cu arme de foc, ucideri, jafuri armate, răpiri, tâlhării şi agresiuni sexuale - sunt dese de-a lungul graniţei de nord" a Mexicului, inclusiv în Tamaulipas. Grupările criminale de aici au mai atacat în trecut autobuze sau maşini şi au luat ostatici pentru care au cerut răscumpărare.

Potrivit Departamentului de stat, infractorii de aici profită de faptul că poliţia locală nu este bine organizată.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri