Pericol de poluare pe coasta Suediei, după ce un feribot a eșuat. Motorina s-a scurs pe câţiva kilometri

Data actualizării: Data publicării:
feribot marco polo
Un feribot cu 75 de pasageri la bord a eşuat duminică în sudul Suediei. FOTO https://maritime-executive.com/

Un feribot cu 75 de pasageri la bord a eşuat duminică în sudul Suediei. Pasagerii au fost evacuați de urgență. Din feribot s-a scurs motorină pe câţiva kilometri ajungând seara spre coastă, au anunţat autorităţile.

Feribotul Marco Polo al companiei TT-Line a eşuat la sud de Karlshamn duminică dimineaţă, iar pasagerii au fost evacuaţi rapid, a indicat paza de coastă. Din feribot "s-a scurs motorină pe câţiva kilometri înainte să eşueze în locul în care a rămas blocat", potrivit comunicatului pazei de coastă.

"Anchetatorii se află la faţa locului pentru a stabili circumstanţele accidentului", a declarat Jonatan Örn, anchetator principal al pazei de coastă, citat în comunicat, scrie Agerpres.

Ancheta preliminară a fost deschisă pentru încălcarea legislaţiei maritime, iar feribotul era deviat de la traseul obişnuit atunci când a lovit un banc de nisip, a declarat Örn la postul public de radio P4.

Motorina s-a răspândit până când a atins ţărmul la sfârşitul după-amiezii pe o fâşie de coastă situată în oraşul Sölvesborg, au indicat, la rândul lor, autorităţile comitatului Blekinge (sud). Agenţia suedeză de protecţie civilă (MSB) a fost chemată şi va începe luni decontaminarea locului, au precizat acestea.

În regiune domneşte o ceaţă deasă, ceea ce a făcut dificilă evaluarea amplorii mareei negre duminică după-amiază, potrivit pazei de coastă.

Autorităţile suedeze, comandamentul navei şi echipa de la ţărm a TT-Line evaluează avaria feribotului, a spus compania într-un comunicat. Coca vasului prezenta mai multe găuri în partea din faţă şi la mijlocul navei iar apa s-a infiltrat pe acolo, potrivit agenţiei suedeze de presă TT.

Amploarea pagubelor este în curs de investigare, dar nu există riscul ca nava să se scufunde, a declarat Henrik Pahlm, responsabil al supervizării maritime la Agenţia de transporturi suedeză, citat de TT.

Feribotul Marco Polo făcea legătura între porturile Trelleborg şi Karlshamn din Suedia. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri