10.000 de persoane sunt date dispărute în urma inundaţiilor din Libia. În Derna au fost găsite peste 1.000 de cadavre

Data actualizării: Data publicării:
efectele inundatiilor din libia
Inundațiile și ploile torențiale au făcut ravagii în Libia. FOTO: Profimedia Images

Peste 1.000 de cadavre au fost recuperate până în prezent în oraşul Derna din estul Libiei, grav afectat de inundaţii, potrivit unui ministru din cadrul administraţiei care controlează estul ţării citat de Reuters. Aproximativ 10.000 de persoane sunt considerate dispărute în urma inundaţiilor dezastruoase din Libia.

ACTUALIZARE 13.45 Aproximativ 10.000 de persoane sunt considerate dispărute în urma inundaţiilor dezastruoase din Libia, a declarat marţi un oficial al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), citat de Reuters.

"Putem confirma, din sursele noastre independente de informaţii, că numărul persoanelor dispărute atinge 10.000 până în prezent", a declarat Tamer Ramadan, şeful delegaţiei IFRC în Libia, citat de news.ro. "Numărul morţilor este uriaş şi ar putea ajunge la mii", a spus oficialul.

Aproape un sfert din oraşul Derna, situat în estul Libiei, este distrus de inundaţii, după ce s-au rupt baraje în urma furtunii Daniel din Mediternana. Peste 1.000 de cadavre au fost recuperate până în prezent, a declarat marţi un ministru din cadrul administraţiei care controlează estul ţării.

IFRC ar putea lansa în curând un apel pentru finanţare de urgenţă pentru a sprijini victimele inundaţiilor din Libia. "Provocările variază, de la accesul la facilităţi medicale de bază pentru servicii de sănătate, adăposturi şi gestionarea adăposturilor, până la alimente şi produse nealimentare", a declarat Ramadan.

----------------------------------------------------------------------

"M-am întors din Derna. Situația este dezastruoasă. Cadavrele zac peste tot - în mare, în văi, sub clădiri", a declarat pentru Reuters Hichem Chkiouat, ministru al aviaţiei civile şi membru al comitetului de urgenţă.

"Numărul cadavrelor recuperate în Derna este de peste 1.000", a spus el. Oficialul se aşteaptă ca bilanţul final să fie "foarte, foarte mare".

"Nu exagerez când spun că 25% din oraş a dispărut. Multe, multe clădiri s-au prăbuşit", a relatat el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit oficialilor, cel puțin 2.000 de oameni au fost uciși în urma inundațiilor. Mii de oameni sunt în continuare dispăruți în urma inundațiilor, care a măturat cartiere întregi după ce baraje au explodat deasupra orașului.

Un videoclip distribuit pe Facebook, pe care Reuters nu l-a putut verifica independent, arată zeci de cadavre acoperite cu pături pe trotuarele din Derna.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri