Peste 80.000 de turiști, blocați într-o stațiune turistică din China intrată în lockdown din cauza unei epidemii de coronavirus

Data publicării:
Scenery of Dadonghai, Sanya, China - 15 Aug 2020
Zona turistică Sanya este considerată „Hawaii a Chinei”. Foto: Profimedia Images

Peste 80.000 de turiști au rămas blocați într-o stațiune turistică populară din China, după ce autoritățile au impus un lockdown ca urmare a izbucnirii unei epidemii de coronavirus în regiune, informează BBC.

Autoritățile au decis să anuleze sâmbătă toate zborurile și trenurile cu program de plecare din Sanya, cunoscută sub denumirea de „Hawaii a Chinei”, după ce au fost raportate 263 de cazuri de coronavirus.

Turiștii trebuie să prezinte cinci teste consecutive negative PCR, într-un interval de șapte zile, înainte de a li se permite să părăsească stațiunea.

Serviciile esențiale, precum activitatea supermarketurilor ori a farmaciilor, rămân în continuare deschise, dar cluburile și locurile de distracție au fost închise încă de săptămâna trecută, conform AFP.

Autoritățile au solicitat hotelierilor să ofere reduceri de 50% turiștilor rămași în carantină.

China este, în prezent, singura țară cu economie dezvoltată care continuă să urmeze o politică „zero Covid”. Conform datelor publice, prezentate de Universitatea Johns Hopkins, China a raportat sub 15.000 de decese de la începutul pandemiei.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri