Plan de izolare pentru protecția singurului continent neatins de coronavirus

Data publicării:
pamant foto nasa
Photo by NASA/Newsmakers

Noua Zeelandă a anunţat că intenţionează să reducă numărul de proiecte pe care intenţionează să le desfăşoare în decursul anotimpului următor în Antarctica pentru a proteja continentul alb de noul coronavirus, informează AFP, citată de Agerpres. Totodată, este analizat un plan de izolare în urma căruia virusul să nu ajungă în Antarctica.

Limitarea numărului de vizitatori în Antarctica este esenţială pentru a evita propagarea epidemiei, a explicat agenţia guvernamentală Antarctica New Zealand într-un comunicat.

Agenţia a decis să permită, pe parcursul anotimpului următor, din octombrie până în martie, exclusiv ''proiectele ştiinţifice pe termen lung, activităţile operaţionale esenţiale şi operaţiunile de mentenanţă deja programate'' pe staţia ştiinţifică Scott.

Numărul de proiecte programate în Antarctica a fost astfel redus de la 36 la 13.

''Antarctica New Zealand şi-a luat angajamentul să menţină şi să dezvolte calitatea cercetării ştiinţifice desfăşurate de Noua Zeelandă în Antarctica. În acelaşi timp, din cauza circumstanţelor actuale, capacitatea noastră de a susţine ştiinţa în această perioadă va fi extrem de limitată'', a declarat directoarea generală, Sarah Williamson.

Antarctica New Zealand a menţionat că elaborează, împreună cu alte agenţii guvernamentale care desfăşoară activităţi pe continentul alb, un plan de izolare în urma căruia COVID-19 să nu ajungă în Antarctica.

Baza Scott este singura staţie de cercetare neozeelandeză din Antarctica.

Baza se află la 3.800 de kilometri sud de Christchurch şi la 1.350 de kilometri de Polul Sud şi poate găzdui simultan până la 86 de persoane.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri