Poliția din Germania a deschis o anchetă în cazul solistului trupei Rammstein, acuzat de agresiuni sexuale

Data publicării:
Till Lindemann, solistul trupei Rammstein, în concert
Till Lindemann, solistul trupei Rammstein. Foto: Profimedia Images

Poliția din Germania anchetează acuzațiile de agresiune sexuală la adresa lui Till Lindemann, solistul trupei Rammstein, transmite BBC.

Mai multe femei au afirmat că solistul alegea tinere aflate în primele rânduri la concertele sale şi le invita apoi în culise pentru a participa la petrecerile organizate după concerte. Două dintre acele femei au afirmat că au fost supuse unor acte sexuale neconsimţite după ce au fost drogate în timpul acelor petreceri, fapte dezminţite însă de membrii formaţiei germane.

Una dintre fane, Shelby Lynn, din Irlanda de Nord, a declarat recent pentru BBC că în băutura ei au fost puse droguri.

Lindemann, în vârstă de 60 de ani, a negat acuzațiile, iar avocații săi au calificat afirmațiile drept „neadevărate”.

Într-o declarație, o purtătoare de cuvânt a procuraturii din Berlin a declarat: „A fost inițiată o procedură preliminară împotriva lui Till Lindemann pentru acuzații legate de infracțiuni sexuale și distribuirea de stupefiante”.

Procurorii au deschis ancheta din proprie inițiativă, precum și „pe baza mai multor plângeri penale depuse de terțe părți”, referindu-se la persoane care nu au fost implicate direct în presupusele incidente, potrivit agenției de presă AFP.

Shelby Lynn, în vârstă de 24 de ani, și-a postat prima dată povestea pe rețelele de socializare luna trecută, iar mai târziu a declarat pentru BBC că a existat un „sistem organizat de adunare a fetelor” și că a fost dusă într-o cameră mică la un spectacol din Lituania, dar a plecat când a venit Lindemann, deoarece bănuia că era „o chestie sexuală”.

Afirmațiile ei au declanșat un val de alte acuzații, unele persoane suspectând că au fost selectate pe rețelele de socializare de către o rusoaică, despre care se crede că ar fi fost un „recrutor” al lui Lindemann.

Un purtător de cuvânt al trupei a declarat pentru BBC că aceasta desfășoară o anchetă internă cu privire la aceste afirmații și intervievează personalul și echipajul ca parte a anchetei.

Grupul Rammstein, înfiinţat în 1994 şi devenit celebru pentru videoclipurile sale provocatoare, urmează să susţină concerte în săptămânile următoare în Franţa, Italia, Elveţia, Suedia, Belgia, Ţările de Jos, Polonia şi Austria.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri