Video Poliția din Malaezia a distrus cu un compactor computere de 1,26 milioane de dolari care minau criptomonede

Data publicării:
malaezia
Sursa foto: Captură YouTube

Poliția din Malaezia a folosit un compactor ca să distrugă 1.069 de computere care erau folosite pentru minat Bitcoin, confiscate în urma unor raiduri, informează Business Insider, care citează presa locală.

Un clip video publicat de site-ul de știri Dayak Daily arată cum utilajul calcă computerele așezate pe jos în parcarea sediului poliției din orașul Miri.

Poliția a confiscat echipamentele în timpul a șase raiduri făcute în intervalul februarie-aprilie, au declarat autoritățile malaeziene pentru CNBC.

Minerii de criptomonede ar fi furat curent electric în valoare de 2 milioane de dolari de la furnizorul local Sarawak Energy pentru a alimenta fermele de minat, a declarat Hakemal Hawari, comisar adjunct de poliție, pentru CNBC.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Potrivit poliției, valoarea echipamentelor distruse era de 1,26 milioane de dolari.

Șase persoane au fost arestată sub suspiciune de furt de curent electric de la Sarawak Energy, a declarat șeful poliției Hakemal Hawari pentru publicația malaeziană The Star. Arestații au fost amendați cu câte 2.000 de dolari și condamnați la opt luni de închisoare.

Furtul de electricitate de către operatorii fermelor de minat criptomonede este o practică des întâlnită la nivel mondial. Poliția ucraineană a confiscat recent aproximativ 9.000 de console de jocuri și computere găsite într-o fermă de criptomonede care fura lunar curent electric în valoare de 259.000 de dolari.

Poliția malaeziană a anunțat că trei locuințe au ars recent din cauza legăturilor improvizate la rețeaua de curent electric realizat de minerii de criptomonede, iar valoarea curentului electric furat anul trecut de mineri se ridică la 21,3 milioane de dolari.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri