Poliția din Texas ar fi ezitat să intervină, chiar dacă atacatorul era în școală și îi împușca pe copii

Data actualizării: Data publicării:
scoala unde a avut loc atacul din texas
19 copii și doi adulți au fost uciși într-o școală din Texas. Foto: Profimedia Images

Poliția din Texas este sub focul criticilor după atacul armat în care 19 copii și doi adulți au murit. Oamenii legii sunt acuzați că au ezitat să intervină. Potrivit unei filmări și a numeroase mărturii, părinții au așteptat afară "o veșnicie", în timp ce atacatorul era înăuntru și îi împușca pe elevi. Abia după o oră, polițiștii au intrat în școală și l-au ucis.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, atacatorul intrat în școală pe o ușă descuiată, fără ca nimeni să i se opună, deși regula era de a încuia toate intrările, inclusiv ușile sălilor de clasă, ca măsură de siguranță. 

Atacatorul din Texas își hărțuia colegii, iar mama sa a spus că devenea agresiv când se enerva

Motivul atacului nu a fost elucidat încă. Despre autorul lui, un adolescent de 18 ani, mama sa a spus că putea deveni foarte agresiv, dacă se enerva. 

După ce au descoperit că atacatorul din Texas își anunțase intențiile în mesaje pe Facebook, anchetatorii au început să caute și alte semne care să le arate că agresorul avea intenții criminale. Guvernatorul statului Texas a spus că Salvador Ramos avea "răul" în inimă.

Un jurnalist de la ABC News a povestit că a stat de vorbă cu mama suspectului: "Multe dintre semnele care indicau un atacator singuratic erau acolo. Aparent, suspectul își amenința colegii, hărțuia online fete, ar fi abuzat animale și chiar ar fi lipsit un an întreg de la școală. Am vorbit cu mama suspectului și chiar ea a spus că, uneori, era tulburată de fiul ei. Putea să fie agresiv, dacă se enerva foarte rău".

Autoritățile din Texas nu au descoperit, până acum, motivul care l-a făcut pe Salvador Ramos să deschidă focul, dar investigatorii caută în continuare informații despre atacator. De asemenea, poliția analizează cum a fost posibil ca tânărul de 18 ani să intre în școală fără să fie oprit de nimeni.

19 copii și doi adulți au fost uciși 

În tot acest timp, rudele celor 19 copii și doi profesori uciși rămân doar cu durerea.

George Rodriguez, bunicul unei victime: "Eram într-un grup cu alți părinți și rude. Ne-au spus că mergem la centrul civic, că o să-i aducă (pe supraviețuitori - n.r.) acolo, cu autobuzul. Autobuzele au început să vină. Dar nu și Jose. El nu a apărut."

Jacinto Casares, tatăl unei victime: "Era plină de viață și de iubire. Ar fi făcut orice pentru oricine. Pentru mine, era ca o mică scânteie. Mă alină un pic gândul că ea ar fi cea care și-ar fi ajutat prietenii la nevoie."

Masacrul a deschis iar discuțiile despre controlul armelor. Ca să convingă politicienii să acționeze, zeci de elevi dintr-o școală din Michigan s-au întins pe jos, pe terenul de sport, dând impresia că au fost împușcați. Au vrut să atragă atenția asupra faptului că orice elev poate deveni victima unui masacru, dacă accesul la puști și pistoale nu este restricționat.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri