Poliția franceză este acuzată de uciderea unui curier. Bărbatul a spus "Mă sufoc" de șapte ori înainte să-și piardă cunoștința

Data publicării:
french policeman with motorcycle back
Sursa foto: Getty Images

Trei polițiști francezi au fost acuzați de omor prin imprudență după moarte unui curier oprit în traficul din Paris în luna ianuarie, informează BBC.

Cédric Chouviat, un bărbat în vârstă de 42 de ani și tată a cinci copii, a spus "mă sufoc" de șapte ori în timp ce polițiștii l-au ținut la pământ timp de aproximativ 20 de secunde, el având pe cap o cască de protecție, pentru că se deplasa cu scuterul, potrivit unei filmări a incidentului.

Corpul său a devenit apoi inert și bărbatul a murit în spital două zile mai târziu.

Un medic legist a concluzionat ulterior că Chouviat a murit asfixiat și cu ruptură de laringe.

Un al patrulea polițist implicat în incident nu a fost pus sub acuzare.

Familia lui Cédric Chouviat spune că acuzația de omor prin imprudență este prea blândă pentru "violența și agresivitatea polițiștilor" filmați în timpul incidentului. Totodată, cere interzicerea metodelor de imobilizare aplicate lui Cédric.

Cédric Chouviat era de origine algeriană. În Franța, tinerii de culoare și de origine arabă susțin că sunt de multe ori victime ale brutalității poliției.

În Franța au avut loc manifestații împotriva violenței poliției, după ce polițiștii implicați în moartea lui tânărului de culoare Adama Traore au fost declarați nevinovați. Adama Traore a murit în timp ce se afla în custodia poliției, în 2016. Unul dintre ofițerii implicați în arestarea lui a recunoscut că polițiștii s-au folosit de greutatea combinată a corpurilor lor pentru a-l ține la pământ.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri