Politician sud-coreean influent, acuzat de viol multiplu. Ce a scris acesta pe Facebook după ce a explodat scandalul

Data actualizării: Data publicării:
Ahn Hee-jung
Ahn Hee-jung

Un influent politician sud-coreean a demisionat marţi din postul de guvernator şi a anunţat că se retrage din viaţa politică după ce a fost acuzat de secretara sa de multiple violuri, relatează AFP, citată de News.ro.

800x-1
Ahn Hee-jung

Ahn Hee-jung, care s-a clasat al doilea, anul trecut, în cursa la învestirea Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale, după Moon Jae-in, este cea mai importantă personalitate din Coreea de Sud care dă socoteală în urma mişcării mondiale #MeToo.

Una dintre secretarele sale, Kim Ji-eun, l-a acuzat pe Ahn că a violat-o în patru rânduri de când a angajat-o, în iunie.

Ea a povestit la postul de televiziune JTBC că cel mai rău a fost pe 25 februarie, când a chemat-o în birou pentru a-i cere scuze că i-a făcut rău. El a evocat atunci mişcarea #MeToo de denunţare a agresiunilor sexuale, care este activă şi în Coreea de Sud.

„Iar după aceea m-a violat din nou”, a declarat ea, reţinându-şi lacrimile.

După acest interviu, Partidul Democrat l-a exclus de îndată pe Ahn, în vârstă de 52 de ani. Câteva ore mai târziu, el a anunţat că demisionează din postul de guvernator al provinciei Chungcheong Sud şi şi-a anunţat retragerea din viaţa publică.

„Prezint scuze tuturor şi mai ales domnişoarei Kim Ji-eun”, a declarat el într-un mesaj postat pe Facebook. „I-am cerut să-mi ierte faptele stupide, totul este din vina mea”.

Este vorba despre o degringoladă spectaculoasă a lui Ahn, care beneficia de o enromă popularitate în rândul tinerilor de stânga, din cauza imaginii sale de om cinstit şi unui fizic care i-a adus supranumele de „EXO de Chungcheong Sud", o trimitere la un membru al trupei K-pop.

Unii îl considerau, de asemenea, un posibil succesor al preşedintelui Moon.

Chiar înaintea acuzaţiilor formulate de Kim, el a pledat public în apărarea campaniei #MeToo.

Acest caz a declanşat furia pe reţele de socializare. „Şoc, furie. Niciun cuvânt nu poate descrie ce simţim noi azi”, spun navigatori de Internet.

Potrivit presei, un fost susţinător al lui Ahn a fost arestat după ce a aruncat cu o bâtă de baseball spre locuinţa acestuia luni seara şi a spart un geam.

Mai multe sud-coreene au provocat scandaluri de presă, în ultima perioadă, acuzând personalităţi de abuzuri sexuale. Însă multora dintre victime le este teamă să vorbească din cauza riscului stigmaticării şi hărţuirii online.

Kim a spus că ea a ales să vorbească, deoarece se temea pentru securitatea sa personală. „Mi-e frică de toate schimbările care ar putea aibă loc în viaţa mea după aceste dezvăluiri, dar mi-e şi mai frică de guvernatorul Ahn Hee-jung”.

Poliţia sud-coreeană a anunţat că a deschis o anchetă preliminară şi că-i va asigura protecţia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri