Politicianul rus Evgheni Roizman, anchetat pentru „discreditarea armatei”, a fost eliberat

Data actualizării: Data publicării:
Evgheni Roizman
Evgheni Roizman, cunoscut pentru criticile la adresa lui Putin, a fost reținut miercuri. FOTO: Getty Images

Un tribunal rus l-a eliberat joi pe Evgheni Roizman, fost primar al orașului Ekaterinburg din Urali, în așteptarea procesului pentru „discreditarea” armatei, a anunțat agenția de presă RIA Novosti, potrivit Le Figaro.

Fondator al unei fundații caritabile și una dintre ultimele figuri ale opoziției încă în libertate, Evgheni Rozman, în vârstă de 59 de ani, nu va mai putea utiliza internetul, nu va mai putea participa la evenimente publice, nu va mai putea să trimită sau să primească corespondență și va putea comunica doar cu rudele apropiate, a decis tribunalul din orașul Ekaterinburg.

Cu toate acestea, instanța nu a dat curs solicitării anchetatorilor de arest la domiciliu.

Susținătorii liderului opoziției l-au aplaudat la sosirea acestuia la tribunal – în blugi și un tricou roz – scandând „Libertate!”, a constatat un jurnalist AFP.

Evgheni Roizman a pledat nevinovat.

El a fost arestat miercuri dimineața. Anchetatorii îl acuză pe Rozman că a publicat pe internet un filmuleț al cărui conținut avea ca scop „discreditarea utilizării forțelor armate ale Federației Ruse efectuate pentru a apăra interesele țării și ale cetățenilor săi”

Roizman a fost primar al orașului Ekaterinburg. El a fost unul dintre puținii critici ai Kremlinului care au câștigat posturi de primar în urma unor demonstrații de amploare în perioada în care Vladimir Putin era în campanie electorală pentru o funcție în 2012.

Autoritățile ruse au trimis în judecată o serie de activiști pentru că au criticat acțiunile Rusiei.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri