Andrei Pivovarov, opozantul lui Putin dat jos din avion și reținut pe aeroport, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Andrei Pivovarov
Patru ani de închisoare pentru disidentul rus Andrei Pivovarov. Foto: Profimedia Images

O instanţă din Rusia l-a condamnat, vineri, la patru ani de închisoare pe disidentul Andrei Pivovarov, pentru conducerea unei mişcări politice ilegale, a anunţat biroul de presă al instanţei respective, relatează Reuters.

Pivovarov este fostul director al grupării de opoziţie "Open Russia" (Rusia Deschisă), în prezent desfiinţată. Organizaţia avea legături cu fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, care în prezent trăieşte în exil, după ce a fost închis timp de zece ani în Rusia, unde devenise unul din criticii Kremlinului, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Anul trecut, poliția rusă l-a reținut pe Pivovarov, care a fost dat jos dintr-un avion care tocmai se pregătea să decoleze spre Varșovia, pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg. El a fost atunci arestat pe motiv că ar fi încălcat în repetate rânduri legislația referitoare la "organizațiile indezirabile".

Legea referitoare la „organizațiile indezirabile”, adoptată în 2015, a permis Kremlinului să pună presiune și să închidă multe ONG-uri care primeau finanțare din străinătate, în special din Europa și Statele Unite.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri