Poziția oficială a României: Aliații au avut o reacţie fermă la atrocităţile soldate cu numeroase victime în Siria

Data publicării:
racheta tomahawk

Ministerul de Externe consideră că acţiunea SUA, Marii Britanii şi Franţei în Siria este o reacţie fermă la atrocităţile soldate cu victime în rândul populaţiei civile, subliniind că România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici. De asemenea, MAE se pronunţă pentru tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de atacul cu arme chimice din Douma şi reafirmă necesitatea soluţionării conflictului din Siria, scrie News.ro.

Citește și: Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis după atacul din Siria

"Acţiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie şi Franţa, la data de 14 aprilie, constituie o reacţie fermă la atrocităţile soldate cu numeroase victime în rândul populaţiei civile din Douma, confruntată cu consecinţele devastatoare ale unui război care trebuie încheiat cât mai curând. România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici", transmite MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea fermă a utilizării armelor chimice în orice circumstanţe, în orice împrejurare, comiterea unor asemenea acte neavând nicio justificare.

Citește și: VIDEO. Primele imagini cu țintele lovite de aliați

"Rapoartele îngrijorătoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, împotriva populaţiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenţă, de o manieră independentă şi imparţială. Ministerul Afacerilor Externe pledează pentru tragerea la răspundere, în urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act", consideră MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reafirmă necesitatea soluţionării conflictului din Siria, care a provocat suferinţă populaţiei siriene. Consideră, de asemenea, esenţial ca toate părţile implicate în dosarul sirian să continue să sprijine activ demersurile ONU destinate încheierii acestei crize, pe baza rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, în special a Rezoluţiei 2254/2015 şi a Comunicatului de la Geneva (2012).

Citește și: Ar putea atacul asupra Siriei să ducă la război? Explicațiile lui Hari Bucur

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri