Premierul britanic a fost amendat pentru că nu a purtat centura de siguranță pe bancheta din spate a mașinii

Data publicării:
Rishi Sunak
Rishi Sunak, premierul Marii Britanii. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a fost amendat de poliția din Lancashire pentru că nu a purtat centura de siguranță. Sunak se afla pe bancheta din spate a unei mașini în mișcare și filma un clip pentru rețelele sociale, relatează BBC.

Biroul său de presă a precizat că Sunak „recunoaște că a făcut o greșeală și și-a cerut scuze”, adăugând că va plăti amenda.

Pasagerii prinși că nu poartă centura de siguranță pe bancheta din spate, dacă mașina are centuri în dotare, pot fi amendați cu 100 de lire sterline. Amenda poate crește la 500 de lire sterline dacă se ajunge în instanță.

Sunak se afla în Lancashire când a fost filmat clipul, în timpul unei călătorii prin nordul Angliei. În înregistrare, premierul britanic discută cea mai recentă rundă de finanţări guvernamentale pentru „dezvoltarea” anumitor comunităţi din teritoriu şi se adresează camerei de filmat de pe bancheta din spate a maşinii fără să poarte centură de siguranţă.

Clipul a fost postat pe contul de Instagram al lui Sunak.

Este a doua oară când Sunak primește o amendă de când e în guvern.

În aprilie 2022, el a fost amendat împreună cu Boris Johnson și soția Carrie pentru încălcarea regulilor de carantină Covid, pentru că a participat la o petrecere aniversară în Downing Street, în iunie 2020.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri