Premierul Norvegiei și-a cerut scuze după ce a încălcat regulile anti-COVID: "Am facut o greșeală"

Data publicării:
Erna Solberg, premierul Norvegiei in timpul unei declaratii de presa
Erna Solberg, premierul Norvegiei. Foto: Profimedia Images

Premierul norvegian Erna Solberg şi-a cerut scuze după dezvăluirile jenante potrivit cărora ea şi familia ei au încălcat regulile anti-COVID19 într-o ţară în care se pune mare preţ pe egalitatea în faţa legii.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani la sfârşitul lunii februarie, Erna Solberg şi-a reunit familia în staţiunea de schi Geilo, încălcând regulile şi recomandările privind limitarea interacţiunii sociale pentru stoparea epidemiei de coronavirus, a dezvăluit postul public NRK, , relatează AFP, citat de Agerpres.

"Îmi cer scuze pentru că eu şi familia mea am încălcat regulile anti-COVID-19, ceea ce nu ar fi trebuit niciodată să se întâmple. Bineînţeles că ar fi trebuit să respectăm toate recomandările, aşa cum vă cer şi eu să faceţi", a scris şefa guvernului joi seara într-o lungă postare pe Facebook.

"Mă gândesc în special la toţi cei care au fost nevoiţi să anuleze lucrurile pe care le aşteptau cu nerăbdare, o zi de naştere cu colegii de clasă, o petrecere cu prietenii sau altceva important. Îi înţeleg pe cei care sunt supăraţi şi dezamăgiţi de acest lucru. Am făcut o greşeală şi îmi cer scuze", a adăugat ea.

Situaţia este stânjenitoare pentru lidera de centru-dreapta, în general lăudată pentru gestionarea crizei sanitare, însă împotriva căreia încep să apară voci critice, unii cerând chiar demisia acesteia.

Pe 25 februarie, 13 membri ai familiei doamnei Solberg au luat masa la un restaurant - în absenţa acesteia deoarece fusese nevoită să meargă la spital pentru probleme oculare - în momentul în care regulile impuneau o limită de zece participanţi la un eveniment privat în spaţiu public.

A doua zi, Erna Solberg şi rudele ei au încălcat o recomandare - cu caracter de regulă în Norvegia - întrunindu-se în număr de 14, cu patru mai mult decât limita recomandată, pentru a mânca sushi în apartamentul în care era cazată.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri