Președintele Parlamentului European a intrat în concediu forțat după ce s-a infectat cu bacteria Legionella

Data publicării:
David Sassoli
David Sassoli, președintele Parlamentului European. Foto: Profimedia Images

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a intrat în concediu forțat după ce s-a infectat cu bacteria Legionella, relatează Euronews. Sassoli a anunțat că își va „relua îndatoririle” după ce va fi testat negativ.

Sassoli, în vârstă de 65 de ani, a fost spitalizat în septembrie după ce a fost diagnosticat cu o pneumonie severă generată de legioneloză, boala care apare în urma infectării cu bacteria legionella.

„Am avut febră foarte mare și am fost spitalizat la Strasbourg. M-am întors apoi în Italia, pentru a mă recupera, însă, din păcate, boala a revenit”, a spus Sassoli.

Medicii au recomandat mai multe teste și au spus că vor face în așa fel încât liderul PE să poată reveni la îndatoririle sale „cât mai repede posibil”.

Legioneloza este o formă de pneumonie cauzată de bacteria legionella. Infectarea se produce după aspirarea de picături de salivă contaminate. Deobicei, bacteria se găsește în spații cu apă dulce, precum lacuri, însă se poate răspândi și în alte locuri, precum fântâni decorative.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri