Președintele Serbiei acuză Australia că l-a „maltratat” pe Djokovic timp de 11 zile

Data actualizării: Data publicării:
Aleksandar Vucic, președintele Serbiei
Aleksandar Vucic, președintele Serbiei. Foto: Profimedia Images

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat presei naționale că a vorbit cu Novak Djokovic după decizia Curții și că l-a sprijinit. El de asemenea a acuzat autoritățile australiene că l-au maltratat pe tenismen timp de 11 zile.

„I-am spus că sunt nerăbdător să se întoarcă în Serbia, să se întoarcă în țara lui, pentru a fi unde este întotdeauna binevenit. Să-l maltratezi pe cel mai bun jucător de tenis timp de 11 zile, iar în a 11-a să-i predai decizia luată în prima zi...”, a declarat Vucic, conform Novosti, citat de The Age.

El a acuzat că avocații guvernului australian mint.

„Ați văzut în procedurile fără rost din instanță cât de mult au mințit procurorii (referindu-se la avocații guvernului australian). Ei pur și simplu mint. Ei spun că sunt mai puțin de 50% persoane vaccinate în Serbia și oficial numărul este de 58%. Nu uitați că este mai mare decât în multe țări UE. Acela a fost un argument fără rost, însă asta e posibil într-un spectacol orwellian”.

Vucic a spus că sportivii australieni ar fi primiți într-un mod mult mai bun în Serbia la un eveniment sportiv în martie „și nu-i vom maltrata din cauza alegerilor”.

„Le mulțumesc australienilor și sunt sigur că ei iubesc sârbii. Ei cred că l-au umilit pe Djokovic, însă ei s-au umilit singuri iar el se poate întoarce în țara lui și să se uite în ochii tuturor ținând capul sus”.

Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a spus că este „incredibil” că există două decizii diferite în justiție la care s-a ajuns în câteva zile, în timp ce Novak Djokovic era supus unor 11 zile de „maltratare fizică și psihologică”.

Federația de Tenis din Serbia și-a exprimat „extrema dezamăgire” privind decizia Curții Federale de a-l deporta pe Novak Djokivic, spunând că „farsa s-a încheiat”.

„Politica a înfrânt sportul de această dată”, a declarat federația într-un comunicat.

„Interferența politicii în sport a deschis multe chestiuni fierbinți. Ce mesaj trimite Australia, organizatoare de două ori a Jocurilor Olimpice, înaintea Jocurilor din 2032?”.

Federația a declarat că îl sprijină pe Djokovic ca fiind cel mai bun ambasador al Serbiei.

Judecătorii au respins ultimul apel al tenismenului sârb Novak Djokovic pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia. Novak Djokovic a părăsit aeroportul din Melbourne, cu destinația Europa, via Dubai. Tenismenul a fost escortat de autorități la îmbarcarea în avion. Astfel el nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Duminică, instanța a menținut decizia ministrului imigrației din Australia, Alex Hawke, de a i se anula viza pe motiv că prezența lui Djokovic în Australia ar putea reprezenta un risc de „neliniște publică”, având în vedere că este „un talisman al mișcării anti-vaccin”. Judecătorul James Allsop a anunțat că instanța a respins în unanimitate contestația lui Djokovic, sportivul trebuind să plătească costurile, însă a explicat că decizia nu a judecat „meritul sau înțelepciunea deciziei” ministrului, ci dacă era atât de irațională încât să fie ilegală.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...