Video Primele lansatoare HIMARS au început să fie folosite în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
lansatoare HIMARS folosite în premieră în Ucraina
Presa ucraineană a publicat imagini cu lansatoare HIMARS folosite în premieră pe frontul din Ucraina. Captură gif: Twitter/Ukraine 24

Presa ucraineană a publicat imagini cu primele două lansatoare de rachete HIMARS care au început deja să fie folosite pe frontul din Ucraina.

„Activitatea a două lansatoare de rachete HIMARS poate fi deja evaluată pe linia frontului”, se arată într-o postare publicate pe contul de Twitter al publicației Ukraine 24.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Țara noastră a fost înzestrată cu (sisteme de) rachete capabile să lovească extrem de precis ținte ale Rusiei la o distanță de până la 80 de kilometri. O astfel de rază de acțiune plasează HIMARS în afara razei artileriei ruse, în timp ce (HIMARS) poate amenința direct bateriile de artilerie rusești”, se mai arată în postarea Ukraine 24.

Președintele american Joe Biden a anunțat, la începutul lunii iunie, un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include sisteme de rachete HIMARS, cu rază de acțiune de până la aproape 80 de kilometri.

Rusia a protestat vehment împotriva trimiterii de rachete americane în Ucraina, amenințând că acest lucru ar putea însemna escaladarea conflictului.

SUA au oferit până acum Ucrainei peste 6 miliarde de dolari sub formă de ajutor militar

Statele Unite au anunțat vineri un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina de 450 de milioane de dolari.

Aceasta duce la „aproximativ 6,1 miliarde” de dolari suma totală a ajutorului militar oferit de Washington Kievului de la invadarea ţării de către Rusia şi la 6,8 miliarde de dolari de când Joe Biden este preşedinte.

US To Send Advanced Missile Systems To Ukraine
Statele Unite au decis să trimită sisteme de rachete de înaltă precizie HIMARS în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Această nouă componentă a asistenţei oferite Ucrainei prevede în special livrarea a patru sisteme Himars (High Mobility Artillery Rocket System), lansatoare de rachete puternice montate pe blindate uşoare.

Armata ucraineană insistă mult asupra necesităţii de a avea acest tip de sisteme, în contextul în care, în prezent, conflictul a intrat într-o nouă fază, mai statică, concentrată pe regiunea Donbas din estul ţării şi în care artileria grea a căpătat un rol mai important.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri