Primul membru al Congresului SUA care a murit de COVID

Data actualizării: Data publicării:
exterior clădire Capitoliul SUA din Washington D.C.
Clădirea Capitoliului din Washington D.C. Foto: Getty Images

Un membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite, republicanul Ron Wright, a devenit primul congresman american care a decedat de COVID-19, după ce a contractat noul coronavirus. Wright, în vârstă de 67 de ani, care reprezenta în Congres statul Texas, fusese tratat de cancer în decursul ultimilor ani, informează Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden, care a făcut din lupta contra pandemiei axul central al începutului său de mandat, a deplâns decesul lui Wright, „care a luptat curajos în acelaşi timp împotriva cancerului şi a COVID-19”.

Ron Wright anunţase la 21 ianuarie că fusese depistat pozitiv la coronavirus după ce intrase în contact cu o persoană purtătoare a virusului.

„Resimt simptome uşoare, dar în general sunt bine şi voi continua să lucrez de acasă în această săptămână”, declara membrul Camerei Reprezentanților în acel moment.

Ron Wright a deveni astfel primul membru în funcţie al Congresului care a murit după ce a contractat noul coronavirus.

Luke Letlow, în vârstă de 41 de ani, ales în noiembrie în Cameră din partea statului Louisiana, a murit de COVID-19 în decembrie, înainte de preluarea mandatului.

SUA au ajuns la 464.831 de decese provocate de COVID-19 și peste 27 milioane de infectări cu SARS-CoV-2, conform unui bilanț independent al Universităţii Johns Hopkins. Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a estimat că în februarie se va depăşi pragul de jumătate de milion de morţi şi că numărul total al deceselor va ajunge chiar la peste 600.000.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri