Primul mesaj public al regelui Charles după ce a fost diagnosticat cu cancer

Data publicării:
regele charles face cu mana
Presa rusă „l-a omorât” pe regele Charles al Marii Britanii. Un comunicat fals, atribuit palatului Buckingham, a fost distribuit de publicațiile de stat din Rusia, dar si  pe platforma X, prin conturile propagandiștilor. Foto: Profimedia Images

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a transmis, joi, primul său mesaj de la anunţarea diagnosticului de cancer, transmite EFE, citată de Agerpres. 

Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la independenţa Grenadei, ţară din Caraibe care face parte din Commonwealth, regele Charles al III-lea a transmis joi un mesaj referitor la acest „eveniment istoric”.

„Nu pot decât să-mi cer scuze că nu pot fi alături de voi în persoană pentru a sărbători acest eveniment istoric”, a declarat monarhul, care şi-a anulat agenda publică după ce luni a început tratamentul pentru cancer.

Grenada este una dintre ţările componente ale Commonwealth, comunitatea de state independente moştenite de la Imperiul Britanic - alcătuită din Regatul Unit şi coloniile sale - al căror şef de stat este regele britanic.

Charles al III-lea a profitat de această ocazie pentru a-şi exprima „cea mai profundă admiraţie” pentru evoluţia Grenadei din ultimele cinci decenii. „Împreună, aţi făcut din Grenada un exemplu de democraţie, de drepturi ale omului şi de stat de drept”, a declarat suveranul britanic, adăugând că are amintiri plăcute din timpul vizitei pe care a efectuat-o pe această insulă în urmă cu cinci ani.

Acesta este primul mesaj public al regelui Charles al III-lea după ce Palatul Buckingham a anunţat luni că monarhul suferă de o formă de cancer, fără a oferi, însă, mai multe detalii.

Boala regelui Charles al III-lea a fost diagnosticată în timpul unui tratament primit pentru o problemă la prostată, în ianuarie, deşi, potrivit unor surse regale, forma de cancer nu este asociată cu prostata.

După primirea veştii, regele Charles al III-lea şi-a suspendat activităţile publice, însă îşi va continua îndatoririle de stat, inclusiv şedinţele săptămânale cu premierul britanic Rishi Sunak.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri