Prințul Harry acuză din nou presa. Se plânge că i-au fost răstălmăcite afirmațiile despre uciderea celor 25 de talibani

Data publicării:
Printul Harry
Prințul Harry în Afganistan, în 2012. Foto: Profimedia Images

Prințul Harry acuză presa că i-a scos cuvintele din context în momentul în care a vorbit despre serviciul pe care l-a efectuat în Afganistan. Ducele de Suxess a respins categoric că s-ar fi lăudat cu uciderea a 25 de luptători talibani în timpul serviciului din Afganistan și numește afirmația o „minciună periculoasă” care i-ar putea pune familia în pericol, notează BBC.

Prințul a fost criticat pentru că a discutat despre crime în Spare, unele personalități militare spunând că a fost o greșeală să se numească morții „piese de șah”.

Dar la televiziunea din SUA, Harry a acuzat presa că i-a scos cuvintele din context și a spus că interpretarea îi pune familia în pericol.

El și-a apărat, de asemenea, remarcile, spunând că a vrut să reducă sinuciderea veteranilor.

„Fără îndoială, cea mai periculoasă minciună pe care au spus-o, este că m-am lăudat cumva cu numărul de oameni pe care i-am ucis în Afganistan”, a spus el.

„Dacă aș auzi pe cineva lăudându-se cu așa ceva, aș fi supărat. Dar este o minciună.

"Este într-adevăr tulburător și foarte deranjant ... Cuvintele mele nu sunt periculoase - dar învârtirea cuvintelor mele este foarte periculoasă pentru familia mea. Aceasta este o alegere pe care au făcut-o", a spus prințul Harry în timpul interviului la CBS, potrivit BBC.

El a spus că a dorit să fie sincer cu privire la experiența sa din Afganistan și să le ofere veteranilor experiența sa „fără nicio rușine”.

„Întregul meu obiectiv și încercarea mea de a împărtăși acest detaliu este de a reduce numărul de sinucideri [veterani]”, a adăugat el.

În Spare, Prințul Harry dezvăluie pentru prima dată că a ucis 25 de luptători inamici în regiunea Helmand din Afganistan.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri