Probleme pentru prima navă cu cereale din Ucraina. Nu a ajuns încă la Istanbul cum era programat

Data publicării:
nava razoni cu cereale
Prima navă cu cereale a părăsit Odesa în cadrul acordului dintre Ucraina și Rusia, negociat de ONU și Turcia, pentru exportul de alimente din Ucraina. Foto: Profimedia

Prima navă cu cereale din Ucraina care a plecat ieri din Odesa nu a ajuns încă la Istanbul cum era programat. Transportul este întârziat din cauza vremii nefavorabile, scrie CNN.

Vremea rea ​​întârzie primul transport cu cereale din Ucraina de la începutul invaziei.

Nava care a plecat ieri din Ucraina înaintează mai încet decât se estima, din cauza vremii nefavorabile, potrivit Centrului Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul.

JCC a transmis că nava Razoni urmează să ajungă la Istanbul marți seara sau miercuri dimineața.

Nu sunt programate încă alte plecări ale navelor cu cereale din Ucraina, a adăugat JCC.

Prima navă încărcată cu cereale ucrainene a plecat luni din portul Odesa, conform acordului semnat la Istanbul cu Rusia.

Nava cargo Razoni sub pavilion Sierra Leone, care este încărcată cu porumb, se va îndrepta spre Liban, a transmis ieri Ministerul turc al Apărării.

Vasul ar fi urmat să ajungă la intrarea în strâmtoarea Bosfor marţi la prânz, estima firma Yörük Isik, specializată în urmărirea mişcărilor navelor în Bosfor şi în regiune.

Mai mulți oficiali din cadrul administraţiei prezidenţiale ucrainene spuneau că la cheiurile porturilor din Marea Neagră sunt 17 nave încărcate cu 600.000 de tone de marfă. Dintre ele, 16 nave sunt încărcate cu cereale ucrainene cu o greutate de aproximativ 580.000 de tone.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri