Prostituatele din Zambia sunt lăudate pentru rolul lor în combaterea epidemiei de coronavirus

Data publicării:
Israeli Farmers Blockade Gaza Strip Over Palestinian Rocket Attacks
FOTO: Getty Images

Prostituatele din Zambia ajută la depistarea oamenilor bolnavi de coronavirus, după ce orașul de graniță Nakonde a înregistrat o creștere puternică a cazurilor de COVID-19, a anunțat Chitalu Chilufya, ministrul Sănătății din statul african, citat de BBC.

Chilufya a spus că 76 din cele 85 de cazuri noi identificate în Nakonde au fost prostituate sau șoferi de camion.

"Persoanele care practică sexul pe bani au fost foarte cooperante și ne oferă toate informațiile de care avem nevoie", a spus Chitalu Chilufya.

"Situația din Nakonde rămâne gravă și președintele este îngrijorat", a declarat duminică Chilufya, adăugând că șeful statului a ordonat închiderea temporară a graniței.

Străzile din Nakonde sunt de obicei pline de camioane care ies sau intră în Zambia din Tanzania. Șoferii de camion sunt considerați un grup cu risc pentru că opresc în multe orașe pe traseu și se cunoaște faptul că au numeroși parteneri sexuali.

"Ele sunt foarte cooperante cu investigația noastră și nu vrem să le stigmatizăm sau să le discriminăm. Sunt foarte utile în depistarea contactelor", a spus ministrul Sănătății Chilufya.

"Am avut un caz în care o femeie a venit cu simptome și ne-a spus despre un client străin. Ne-a dat și un număr de contact. Am sunat și ni s-a spus că persoana contactată avea COVID-19", a declarat ministrul.

Autoritățile africane se tem că șoferii de camion, considerați angajați esențiali, ar putea răspândi boala. Unele state, precum Uganda, au instituit controale stricte la graniță, provocând cozi lungi în vămi.

Zambia a anunțat 267 de cazuri de COVID-19 până acum și șapte morți. Săptămâna trecută, președintele Edgar Lungu a anunțat redeschiderea restaurantelor, a cazinourilor și a sălilor de sport, după o carantină de o lună impusă pentru a împiedica răspândirea epidemiei.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri