Televiziunea de stat din Iran a fost piratată. Pe post a apărut o imagine a ayatollahului în flăcări

Data actualizării: Data publicării:
protest
Proteste în Iran: Postul televiziunii de stat a fost piratat. Foto: BBC

Postul televiziunii de stat iranian a fost piratat sâmbătă, iar un buletin de știri a fost întrerupt de un protest față de liderul țării. Pe ecran a apărut o mască, urmată de o imagine a liderului suprem Ali Khamenei cu flăcări în jurul său, informează BBC.

Grupul din spatele protestului se numește „Adalat Ali”, sau Justiţia lui Ali.

Întreruperea programului TV de ştiri a avut loc sâmbătă în jurul orei 18:00, ora locală, cu imagini care includeau liderul suprem al Iranului cu o ţintă pe cap, fotografii cu Mahsa Amini şi cu alte trei femei ucise în recentele proteste.

Pe ecran au apărut și mesaje precum „alătură-te nouă şi ridică-te”, sau „sângele tinerilor noştri se scurge prin mâinile tale”.

Protestul a durat doar câteva secunde, înainte de a fi întrerupt.

Astfel de manifestări de rebeliune împotriva ayatollahului Ali Khamenei sunt rare din punct de vedere istoric, iar el deţine puterea aproape completă în Iran. Însă, după moartea Mahsei Amini, a existat o disidenţă deschisă.

Tot sâmbătă, au apărut videoclipuri pe reţelele de socializare care le arătau pe studentele de la o universitate din Teheran scandând „dispari” în timpul unei vizite a preşedintelui Ebrahim Raisi.

Sâmbătă, două persoane au fost ucise în Sanandaj, printre care și un bărbat împuşcat în maşină, după ce a claxonat în sprijinul protestatarilor. Un videoclip distribuit online a arătat şi o femeie împuşcată în gât, întinsă inconştientă la pământ, în Mashhad.

În Sanandaj, un oficial de poliţie a declarat că un bărbat a fost ucis de „contra-revoluţionari”, a informat agenţia de ştiri de stat IRNA.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri