Video Proteste violente ale mișcării "Vestele Galbene" în Paris. Mai mulți manifestanți au intrat în sediul unui post de televiziune

Data actualizării: Data publicării:
Proteste violente ale mișcării "Vestele Galbene" în Paris.
Foto: Profimedia Images

Sunt din nou manifestații de amploare la Paris, unde protestatarii din mișcarea Vestelor Galbene s-au luat la bătaie cu poliția. Mii de oameni au ieșit în stradă în capitala Franței și în alte orașe mari, nemulțumiți de politica guvernului. Manifestația din Paris a fost presărată și cu ciocniri între protestatari și forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene.

Oamenii legii au arestat 193 de manifestanți, potrivit Le Parisien. Protestatarii au intrat și în sediul postului de televiziune BFM TV, strigând diverse sloganuri. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Începută în toamna lui 2018 ca o formă de protest față de creşterea preţului carburanților, mișcarea Vestelor Galbene a cuprins revendicări tot mai largi, de la creşterea puterii de cumpărare la demisia preşedintelui Emmanuel Macron. Între timp, protestele au scăzut mult în intensitate.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri