Proviziile lui „El Chapo”, distribuite în Mexic de fiica traficantului în comunităţile sărace

Data actualizării: Data publicării:
fiica el chapo

Fiica lui Joaquin „El Chapo” Guzman şi mai multe carteluri mexicane au postat pe reţelele de socializare imagini în care apar distribuind pachete cu ajutoare familiilor sărace din Mexic, afectate de pandemia de Covid-19, scrie Reuters, citată de Mediafax.

Într-un  videoclip postat pe Facebook , fiica lui Guzman, Alejandrina, poate fi văzută cum umple cu hârtie igienică şi mâncare o cutie de carton pe care este pus logo-ul companiei sale şi chipul lui El Chapo.

„Proviziile lui El Chapo”, aşa cum au fost numite cutiile distribuite în oraşul Guadalajara, conţin pe lângă hârtie igienică, uleiul, zahărul, orezul şi alte articole de uz casnic.

Şi alte carteluri de droguri mexicane şi-au făcut publicitate pe reţelele de socializare, arătând cum distribuie ajutoare în comunităţile sărace unde îşi desfăşoară activitatea.

Într-un videoclip pot fi văzute zeci de persoane care distribuie pachete cu logo-ul cartelului Jalisco New Generation (CJNG) şi mesajul „De la prietenii voştri, sprijin de urgenţă CJNG, COVID-19”.

Mai mulţi bărbaţii înhămaţi şi îmbrăcaţi în haine militare pot fi văzuţi aruncând coletele într-o mulţime de rezidenţi.

În Mexic au fost înregistrate 5.847 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus şi 449 de decese. Dar numărul testelor realizate de autorităţi este extrem de mic, 40.091, adică 311 teste la un milion de locuitori.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri