Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Vladimir Putin nu a spus până acum dacă va candida din nou la prezidenţiale

Data publicării:
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, participă la o adunare publică pe un stadion din Moscova, pe 23 februarie 2023.
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a spus până acum dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale programate pentru 2024, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Agerpres.

Preşedintele Putin nu este în dispoziţie de campanie deoarece în prezent era foarte ocupat, a afirmat Peskov pentru cotidianul moscovit Izvestia.

"Încă nu l-am auzit să spună dacă va candida sau nu. Asta înseamnă că este încă puţin devreme", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Preşedintele Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei în februarie anul trecut, a ocupat funcţia de preşedinte din 2000 până în 2008 şi din 2012 până în prezent.

În urma unui amendament adus Constituţiei, lui Vladimir Putin i se va permite în mod legal să candideze din nou la preşedinţie.

Următoarele alegeri prezidenţiale din Rusia sunt programate la 17 martie 2024, iar campania electorală ar trebui să înceapă în decembrie 2023.

În trecut, Vladimir Putin şi-a anunţat candidatura destul de târziu în perioada premergătoare alegerilor, deşi era evidentă pentru mulţi intenţia sa de a rămâne la putere.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri