Putin i-a propus lui Kim ca Rusia să trimită primul nord-coreean în spațiu

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir putin și kim jong un vorbind
Vladimir Putin i-a propus lui Kim Jong Un ca Rusia să trimită un cosmonaut nord-coreean în spaţiu. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin i-a propus lui Kim Jong Un ca Rusia să trimită un cosmonaut nord-coreean în spaţiu, au anunţat miercuri agenţiile ruseşti. Dacă Phenianul acceptă, el ar fi primul nord-coreean care va ajunge pe orbita Pământului.

Oferta a fost făcută, potrivit agenţiilor, în timpul vizitei excepţionale a lui Kim Jong Un în Orientul Îndepărtat al Rusiei, unde liderul nord-coreean s-a întâlnit miercuri cu preşedintele rus Vladimir Putin, vizitând împreună cu acesta cosmodromul Vostocini.

"Am vorbit despre faptul că, dacă partea nord-coreeană doreşte acest lucru, este posibil să antrenăm şi să trimitem un cosmonaut nord-coreean în spaţiu", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile TASS şi RIA Novosti, preluate de News.ro.

Dacă Phenianul acceptă, el ar fi primul nord-coreean care va ajunge pe orbita Pământului.

În 2008, Yi So-Yeon a devenit prima sud-coreeană care a reuşit acest lucru, când a decolat la bordul unei nave spaţiale ruseşti Soyuz într-o misiune către Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Miercuri, Putin a evocat, de asemenea, posibilitatea ca Rusia să ajute Coreea de Nord să construiască sateliţi, după ce Phenianul a eşuat recent de două ori în încercarea de a plasa pe orbită un satelit militar de spionaj.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut din dezvoltarea unui satelit militar de spionaj o prioritate pentru a "confrunta acţiunile militare periculoase ale Statelor Unite şi ale vasalilor săi", a relatat în luna mai agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

"De aceea am venit aici. Liderul Coreii de Nord arată un mare interes pentru tehnologia rachetelor. Încearcă să îşi dezvolte programul spaţial', a declarat Putin, potrivit agenţiilor de presă ruseşti.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri