Putin și-a numit o fostă colegă de facultate la șefia Curții Supreme a Rusiei

Data publicării:
Vladimir Putin
Dictatorul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a numit la șefia Curții Supreme a Rusiei, o fostă colegă a sa de facultate, ea fiind singura candidată, relatează The Moscow Times.

Irina Podnosova și Putin au studiat împreună dreptul la Universitatea de stat din Leningrad (Sankt Petersburg, actual – n. red.). Au absolvit amândoi în 1975, însă nu este clar dacă cei doi se cunoșteau la vremea respectivă.

Consiliul de competențe al instanței supreme ruse a aprobat cu unanimitate numirea în cea mai înaltă funcție din sistemul judiciar rus, de altfel un alt instrument menit să fie folosit de dictatura de la Kremlin atunci când aceasta are nevoie de el.

Podnosova este așteptă să intre în funcție după ce Putin îi trimite candidatura în camera superioară a parlamentului rus, pentru a putea trece și de această procedură golită de conținut.

Viaceslav Lebedev, care a condus Curtea Supremă a Rusiei din 1991, a murit la sfârșitul lunii februarie la vârsta de 80 de ani.

Publicația independentă Kommersant, citând experți juridici, a raportat luna trecută că nominalizarea lui Podnosova era „evident așteptată”, adăugând și că regimul deja începuse căutarea pentru un înlocuitor al lui Lebedev de mai mulți ani.

Kremlinul susține că numirea acesteia în funcție reprezintă o „dovadă” în Rusia nu există „inegalități de gen”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri